Vladimir Putin

VLADİMİR PUTİN KİMDİR?

1975 yılında Leningrad Üniversitesi (üniversitenin yeni adı Sankt Petersburg Üniversitesi) Uluslararası Hukuk Bölümü'nden mezun olan Putin, Rusya'nın 2000-2008 yılları arasında Devlet Başkanlığı görevini yürüttü.

Birleşik Rusya partisi lideri olarak 2000 yılında yapılan seçimlerde Gennadi Züganov'un genel sekreterliğini yürüttüğü Rusya Komünist Partisi'ni geride bırakarak %52,9'luk oy oranıyla devlet başkanı seçilmiştir. Seçimlerde Züganov % 29,2 oy oranıyla ikinci olmuştur.

2004 yılında yapılan seçimlerde ise %72 oyla tekrar devlet başkanı seçilmiştir. Döneminde, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından ortaya çıkan ekonomik çöküş sonrası tekrar toparlayan Rusya ekonomisi hızlı büyüme rakamları yakalanmış, bununla birlikte ülkesinin bağımsızlığı yolunda çeşitli adımlar atılmış, merkezi otorite kuvvetlendirilmiş ve Rusya Silahlı Kuvvetleri'nde çeşitli modernizasyon uygulamaları başlatılmıştır.

4 Mart 2012 tarihinde yapılan seçimler sonucu %63,6 oyla Rusya Federasyonu'nun 3. kez devlet başkanı seçilmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Putin Türkiye'ye geliyor!
Dünyanın konuştuğu İran - İsrail krizi sonrası Putin'den uyarı! Rusya felaketi yaşıyor! Putin hükümete resmen talimat verdi
''Macron ve bazı Batılı liderler, terör saldırısının suç ortağı'' Zelenskiy'den Moskova'daki terör saldırısı ile ilgili ilk açıklama! Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile telefonda görüştü Rus lider Putin'den 3. Dünya Savaşı uyarısı! Vladimir Putin'den bir seçim zaferi daha! “Kimse sana askeri üniformanın çok yakıştığını söyledi mi?” Satranç efsanesi Garry Kasparov'u Rusya 'terörist' ilan etti! Rusya'dan Macron'a tehdit gibi cevap: "Çatışma kaçınılmaz olur" Putin: En güvenilir ortak Türkler oldu ABD Başkanı Biden'dan çarpıcı açıklama: Ölümünden Putin sorumlu! Rus muhalif Navalni cezaevinde hayatını kaybetti! Putin: "Kanser aşısı üretmeye yaklaştık" ABD’li gazetecinin Putin röportajı olay oldu: Elon Musk sahip çıktı Rusya Lideri Vladimir Putin Türkiye ziyaretini erteledi! Putin'den Erdoğan'a yeni öneri! Görüşme öncesi duyurdular Putin'in sır gibi sakladığı kızı ilk kez röportaj verdi! Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kritik mesaj! Putin'den Biden'a manidar yanıt: Tamamen saçmalık Vladimir Putin'in 'Tüm Karadeniz Rus' sözlerine tepki! Vladimir Putin dublör mü kullanıyor? Putin'den askeri hamle: NATO'nun saldırganlığına uygun bir yanıt "Yağmacı Batı'ya tavrımızı göstereceğiz!" Putin, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl dönümünü kutladı Putin Hamas üyeleriyle görüşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü! Vladimir Putin kalp krizi geçirmedi zehirlendi! Erdoğan, Putin ve Zelenskiy ile görüştü: 'Barış ile çözüm mümkün!'