Ülker

Ülker, Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş adıyla Sabri Ülker ve Asım Ülker tarafından 22 Şubat 1944'te kurulmuş gıda üreticisi şirket. Ülker ürünlerini 110 ülkeye ihraç etmektedir. Gıda sektörü üretim alanında çok sayıda ürünleri bulunmaktadır. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasındaki 108. sırada yer almıştır.

Türkiye’nin köklü ve güçlü markalarından ‘Ülker’in geçmişi 1944 yılına dek uzanıyor. Merhum Sabri Ülker tarafından Eminönü Nohutçu Han’da temeli atılan, gücünü 21. yüzyıla da taşıyan bir marka. Aynı anda hem geleneği hem geleceği temsil edebilme kabiliyetine sahip Ülker, toplumun sosyolojik ve ekonomik gelişmelerine paralel yeni anlamlar kazanan bir marka olma özelliği taşıyor. Öyle ki, markanın yenilenip değişmesi hiç bitmeyen bir yolculuğa benziyor.

Ülker markası mutlu anlara eşlik etme, güven, samimiyet, yakınlık, aileden biri olma gibi duyguları içinde barındırıyor. Ülker markası ait olduğu toplumun tam kalbinde yer alıyor.

Bu zamana kadar yapılan marka araştırmaları her yaştan insanın Ülker markası ile ilgili bir anısı ve hikayesinin olduğunu ortaya koyuyor. Kimileri çocukluklarından bu yana Ülker ile olan mutlu anlar ilişkisini sürdürüyor, kimileri markayla ilgili güncel tatlar, anlamlar keşfediyor. Ülker markasına tüketiciler ve toplum tarafından atfedilen değerler, markayı benzersiz kılıyor.

Başlangıç yıllarında sadece bisküvi ile anılan Ülker, 1970 yılından itibaren çikolatalı ürünler, gofret ve çikolata, 1990’dan itibaren kek, süt, yağ ve 2000’li yıllarda ise mutfak ürünleri, içecek gibi farklı alanlardaki ürünlere tüketicisiyle buluştu. Ülker, adeta bir ana marka olarak pek çok alt markanın gelişip pazarda tutunmasına da katkı sağladı.

Günümüzde Ülker ana markası altında büyüyen yüzlerce marka tüketiciyle buluşuyor. Her biri gıda alanında güçlü duruş sergileyen ve Ülker’in değerlerini paylaşan bu markalar, bisküviden çikolataya, şekerlemeden sakıza, sıvı yağdan kahveye geniş bir ürün yelpazesi oluşturuyor.

1944’ten bugüne sanayicilik, yönetim, pazarlama, ticaret, reklam, toplumla ilişkiler konusunda da Ülker adıyla oluşturulan kurum kültürü ve ilkeler, Ülker adını bir markadan daha fazlası haline getiriyor.

Ülker, Ramazan Bayramı’nı 67 ürünle karşılayacak!
London Business School örnek vakayı Türkiye'den seçti JOB Genç Yetenek Programı 2024 başvuruları başladı
Ülker'in 2023 cirosu 56 milyar lira Türkiye'nin en zenginleri belli oldu! Ülker’den robot projesi Ülker’den uluslararası birincilik Murat Ülker'den Strabucks iddialarına çok sert tepki! Murat Ülker'in Starbucks ziyareti olay oldu! O sözlere tepki yağıyor Anadolu'nun bilinen en eski tarım ürünü! Kavılca buğdayı yaygınlaşıyor Ülker’den takviye edici gıdada yeni marka Ülker’in hedefi, 2050’ye kadar net sıfır şirket olmak Murat Ülker, 7 milyar dolarlık borcunu nasıl 1 milyar dolara indirdi? Murat Ülker, Acun Ilıcalı’nın takımına sponsor oldu Ülker, Türkiye’nin en güçlü markalar sıralamasında 2. sırada yer aldı Yıldız Holding “Senenin Yıldızları”nı 15’inci kez ödüllendirdi Ülker ilk çeyrekte rekor kar yazdı Geçen sene 2 milyar liralık çikolata hediye ettik Yıldız Holding'ten deprem bölgesine büyük destek! Ülker: Gıda fiyatlarında denge dönemi bekliyoruz Ülker ve YTÜ arasında Ar-Ge iş birliği 7.5 milyon liralık enerji tasarrufu: Ülker, karbon salımını artırmadan büyüyor Ülker Bisküvi ilk yarı yılda cirosunu katladı: 12 milyar TL Ülker, 2021 finansallarını açıkladı Ülker’de üst düzey atama Ülker’den bir uluslararası başarı daha bizz@kampüs’te üniversiteliler Ülker Çokonat için yarışacak Ülker, 9 aylık bilançosunu açıkladı Ülker, atıştırmalıkta Türkiye’nin en sevilen markası Ülker, yeni yatırım fırsatları kolluyor