TÜGİAD

Türkiye’deki ilk ulusal ve tek uluslararası genç iş adamları derneği olan TÜGİAD, genç iş adamlarının liderlik vasıflarını, sosyal sorumluluklarını ve ortak hislerini geliştirerek ülke çapında tüm toplumun sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmak, hem bireysel hem de sosyal gelişimi sağlamak ve kamuoyunun ilgisini çekmek için 1986 yılında kurulmuştur.

Türkiye çapında 870 üyesi olan TÜGİAD; inşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv ve yedek parça, turizm, yiyecek, mekanik ve diğer metal ürünlerin imalatı gibi 60’dan fazla sektörü temsil eden, ortalama 35 yaşında olan ve dinamik iş adamlarını, üreticileri ve dünya çapında 100 ülkeye ihracat yapan ihracatçıları kapsamaktadır. Ayrıca TÜGİAD üyeleri, yıllık 18 milyar dolarlık ihracat ve yıllık 23 milyar dolarlık ithalat ile ağırlıklı olarak dış ticaretle uğraşmaktadırlar.

Genç girişimcilerin ve genç Türkiye perspektifinin günümüz koşullarında gerekli olan ideallerini oluşturan TÜGİAD, 31 yıllık geçmişi boyunca Türkiye’nin başarısının genç neslin başarısına bağlı olduğunu savunmuş ve gerek ülkemizde gerekse yabancı ülkelerde genç iş dünyasını başarı ile temsil etmiştir.

TÜGİAD, Türkiye’yi G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (YEA) temsil etmenin yanı sıra, Avrupa’da 11 ülkeden 300 binden fazla girişimciyi temsil eden JEUNE Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

TÜGİAD şu anda; 84 ülkeden 200.000 Genç İş Kadını ve Adamını hedef alan MAME (Akdeniz – Afrika – Orta Doğu Genç Girişimciler Ağı)’nın kurucusu ve yönetim kurulu üyesidir.

1993 yılından beri Brüksel’de daimi bir temsilcisi bulunan TÜGİAD günümüzde, Avrupa seviyesinde 45.000 genç girişimciyi temsil eden YES’in başkan yardımcısıdır.

Enflasyon turizm sektörünü vurdu!
TÜGİAD’ın Başkanı değişti EYT’li patronlar 1 yıllık maaşını kadınlar için AFAD’a bağışlasın
Maliyetler yüzde 16 düştü!İğneden ipliğe her üründe ucuzluk bekleniyor TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Parseker: Sürdürülebilir kalkınma için mekânsal planlama şart TÜGİAD temsilciliği Avrasya ile Türkiye arasında köprü olacak TÜGİAD'ın ilk kadın başkanı göreve başladı TÜGİAD 34. yılını kutluyor TÜGİAD’dan ilave paket önerisi Şohoğlu: Sanayi ve tarım odaklı büyümeliyiz Ekonominin kalbi TATEF'te attı TÜGİAD’dan AB çıkarması İngiltere ile ticareti geliştirecek süreç başlıyor "Şimdi ekonomiye ve reformlara odaklanma zamanı!" 'TÜGİAD Bursa Buluşmaları' gerçekleştirildi! TÜGİAD’tan Çeşme’de ekonomi sohbetleri!