TÜFE

TÜFE tipik bir tüketicinin satın aldığı belirli bir ürün ve hizmet grubunun fiyatlarındaki ortalama değişimleri gösteren bir ölçüttür. Yıllık enflasyon değerindeki değişimi ölçmek için kullanılır. TÜFE, İstatistik bilimindeki indeks sayılar ile hesaplanır.

TÜFE (Tüketici fiyatları endeksi) tipik bir tüketicinin satın aldığı belirli bir ürün ve hizmet grubunun fiyatlarındaki ortalama değişimleri gösteren bir ölçüttür. Yıllık enflasyon değerindeki değişimi ölçmek için kullanılır. TÜFE, İstatistik bilimindeki indeks sayılar ile hesaplanır. Belli bir yıl seçilir ve bu yıl temel yıl kabul edilir. , Karşılaştırılan dönemler arasındaki toplam ya da fark, belirli bir gelire sahip olan bireyin satın alma gücünün azalıp azalmadığını gösterecektir.

Piyasanın 12 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 36,70
Üretici enflasyonu düştü! Gıda fiyatlarında ümit veren gelişme Kira fiyatlarında zam oranı belli oldu
Ocak ayı kira artış oranı belli oldu Merkez Bankası yıl sonu dolar, enflasyon tahminini açıkladı TÜİK verilerine göre eylül ayında TÜFE yüzde 4,75 arttı Ağustos ayının zam şampiyonu şans oyunları oldu Yatırımcılar yön belirlemek için enflasyon rakamlarını bekliyor 2023 Ağustos ayı kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç olacak? Yıl sonu enflasyon ve döviz ne olacak? Merkez’in anketinde TÜFE beklentisi arttı Ücretsiz doğalgaz mayıs enflasyonunu sert düşürecek Düşüş başladı! Tarım ÜFE yüzde 2.32 oranında düştü Nisan ayında en çok fiyat düşüşü yüzde 15 ile elektrikte görüldü Gram altın rekor seviyede! İşte 14 Nisan 2023 güncel altın fiyatları Mart ayı enflasyon beklentisi açıklandı TUİK, şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi Şubat ayı sonuçlarını açıkladı TUİK ocak ayı enflasyon rakamını açıkladı Gözler yurt içinde ve yurt dışında önemli verilerde! TÜİK açıkladı! Temmuz ayı enflasyon verileri belli oldu ABD'de enflasyon rekor kırdı: 41 yılın zirvesi Dolar ve altında yükseliş trendi devam ediyor Prof. Dr. Akçay: Türkiye'de göreli fiyat kaosu var, benim korkum... Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Mart ayı kira artış oranı belli oldu! Şubat ayı enflasyon rakamları beklentilerin çok üzerinde çıktı: Yüzde 4,81 arttı! TÜİK yetkilileri kapılarını BBC Türkçe’ye açtı: Sepetimizde 2005'ten beri pinpon topu yok Enflasyon rakamları açıklandı 2022 kira artış oranı belli oldu Kasım ayı enflasyonu açıklandı: Son üç yılın zirvesi Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı