tarım

Tarım diğer bir ifade ile insan besini olabilecek ve ekonomik değeri olan her türlü bitkisel-hayvansal ürünün bakım, besleme, yetiştirme, koruma ve mekanizasyon faaliyetlerinin tamamı ile durgun sularda veya özel alanlarda yapılan balıkçılık faaliyetlerinin tümüdür.

Bu bilim dalı bilimsel bilginin yanı sıra özel yetenek ve önsezi gerektirir. Uygulamalı bir bilim dalı olup, amacı insanların yararına ekonomik değerler elde etmektir.

Tarım, iki temel üretim dalından oluşur. Bunlar bitkisel üretim ve hayvansal üretimdir. Bu iki temel tarımsal üretim dalı ve hatta tanımları arasındaki tek ayrım, kullandıkları materyalin birinde bitki ötekinde ise hayvan materyali oluşudur.

Çiftçiler için 248 milyon Euro’luk hibe kredisi hazır
Kullanılmayan tarım arazilerinin üretime açılması için bütçe Üretici enflasyonu düştü! Gıda fiyatlarında ümit veren gelişme
Agrotech’ten sözleşmeli tarıma 1 milyar liralık imza Avrupa'daki çiftçi eylemi sınırımıza dayandı! Çiftçilerin tarımsal destekleme ödemesi hesaplarına yatırıldı! Tarımda aslan payı sulama projelerine ayrıldı Enerji verimliliğini için 600 milyon dolar yatırım yapılacak Tarım ve Orman Bakanlığı çifti ödemelerini açıkladı Tarımsal üretimin her alanında artış var Tarımsal girdi fiyatlarında mini azalma Milyar dolarlık mucize bitkide sevindiren gelişme Bakanlık açıkladı: 170 milyon 548 TL'lik destek ödemesi yapılacak! Kadın çifçiye 13.3 milyar liralık hibe kredi Karar yürürlükte! Çiftçiye dekar başına 149 lira destek ödenecek Devrim gibi karar! Tarımda izinsiz üretim dönemi bitti Devlet 1.5 milyon hektarlık tarım alanı için harekete geçildi Üretim artacak! Tarımda kitlesel fonlama dönemi Tarımsal girdi fiyat endeksi yükselmeye devam etti Tarımda üretici enflasyonu Temmuz'da sert yükseldi Türkiye’nin tarım envanteri hazırlanmalı Tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatırıldı Tarımda düşük faizli kredi kararı yürürlüğe girdi Bakan güzel haberi duyurdu: Destek ödemeleri hesaplarda! Tarım bitti diyenlere gelsin: İlk 6 ayda rekor ihracat 21 milyon ton! Buğdayda verim yüzleri güldürecek Çiftçinin 10 milyar liralık zararı sigortadan ödendi! FAO: Türkiye tarımsal üretimde dünya liderleri arasında Çiftçinin enerji maliyeti düşüyor Çiftçiye destek ödemesiyle ilgili önemli gelişme