Şırnak

Şırnak Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir ildir.

Nuh Peygambere'a ait olduğu öne sürülen bir türbe, Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunur. Tufandan sonra Nuh'un ilk yerleştiği şehir olduğu rivayet edilir. İl, Irak ve Suriye'ye komşudur. Şırnak, 16 Mayıs 1990 tarih ve 3647 sayılı kanunla Siirt ilinden ayrılarak Türkiye'nin 73. ili olmuştur. Aynı kanunla Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Güçlükonak bucağı bu ilin ilçesi olmuş, ayrıca Mardin'in İdil, Cizre ve Silopi ilçeleri buraya bağlanmıştır.

Ağustos 2015 tarihinden itibaren Şırnak il merkezi ve Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinde çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalar 3 Haziran 2016'da son bulmuştur.

Şırnak'ta otomobil karşı şeride geçip kamyonetle kafa kafaya çarpıştı!
Valilik duyurdu: O il özel güvenlik bölgesi ilan edildi Otomobil dereye uçtu! 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralı
Gabar ve Cudi Dağları 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi! Bakan Yerlikaya açıkladı: 89 şüpheli gözaltına alındı! Şırnak Belediye Başkanı kim oldu 2024? Oy kullanmaya giden güvenlik güçlerine PKK yandaşları hakaret etti! Zana'dan CHP'ye çağrı: Bir kere de siz Kürtlere oy verin! 'Dorşin Botan' kod adlı PKK'lı terörist yakalandı Olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 ilde eğitime ara verildi Erdoğan'ın koruma ekibinin geçirdiği kazadan bir acı haber daha! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma ekibi kaza geçirdi! Erdoğan, Şırnak'ta 2 yeni petrol arama noktasını duyurdu! Bakan Güler, Bakan Yardımcısı Alpay ile birlikte Şırnak’ta ŞIRNAK imsakiye 2024! Şırnak iftar ve sahur vakitleri... DEM Parti'nin Şırnak'taki programında 6 kişi gözaltına alındı! Gabar Dağı, 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildi: Yasak duyuruldu Şehitlerimiz törenle memleketlerine uğurlandı... Şırnak’tan sonra yeni petrol umudu Van’da yeşerdi Şırnak’ta amatör maça jandarma müdahale etti! Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim'i yırtarak küfretti! O anlar kamerada... FETÖ'cü Bedirhan Önem İstanbul'da yakalandı! Olacak iş değil! Evde alev alan tüpü balkondan insanların arasına attı TIR kazası sonrası yola dökülen akaryakıtı bidonlara doldurup gittiler Tıvorlu İsmail'in oğlu evlendi 6.9 milyonluk takı takıldı! 15 TEMMUZ’DA ŞIRNAK’TA NELER YAŞANDI? ESKİ TEM ŞUBE MÜDÜRÜ ANLATTI! Şırnak sıcaklarından bunalan vatandaşın ilginç çözümü! Valilik açıkladı! O ilde 15 günlük yasak kararı Kato Dağı ve Faraşin Yaylası'nda petrol arama çalışması başladı Pervari'den petrol müjdesi: Sondaj çalışması başladı