Sinan Akçıl

20 Mayıs 1982 tarihinde Hollanda’nın Leeuwarden şehrinde doğdu. Aslen Çanakkale Biga’lıdır.

Müzik adamı keman virtüözü ve Tekfen Filarmoni Orkestrası şefi Saim Akçıl'ın oğludur. Annesinin adı Gaye Çağlayan. Piyanist İdil Akçıl'ın (d.1977) kardeşidir.

Aile 1982 yılında Hollanda’nın Leeuwarden şehrinden İstanbul’a taşınır. Anne ve babası daha sonra boşanmıştır.

Müzik hayatına 6 yaşında Kadıköy Belediye Konservatuarı Piyano Bölümü'nde başlayan Sinan Akçıl, eğitimini konservatuarda sürdürdü.

9 yaşında Konservatuarı bırakıp St. Benoit Fansız Lisesi'ne girdi. St. Benoit Lisesi öğrencisiyken 1995 yılında okul orkestrasında yer aldı ve aynı yıl pop dalında ilk beste ödülünü kazandı.

Popüler müziği kendine daha yakın buldu ve Türk Pop Müziği'ne yeni bir soluk getireceğine inanarak bu yönde çalışmalar yaptı.

Sinan Akçıl; şimdiye kadar başta İzel Çelikgöz, Ferhat Göçer, Enbe Orkestrası, Nilüfer, Candan Erçetin, Kibariye, Petek Dinçöz, Ebru Gündeş gibi ünlü sanatçılar ile çalışmıştır.

Cansu Taşkın'ın kardeşi Sinan Akçıl'ın mesajını ifşa etti!
Sinan Akçıl'dan Murat Kurum'a özel seçim şarkısı Aylin Coşkun'dan şoke eden dolandırıcılık iddiası!
Şarkıcı Sinan Akçıl'dan evlilik açıklaması geldi: "2yıl içinde..." Aras Bulut İynemli'ye tepki! ''Disney daha ağırını yaptı kardeşim'' "Beni arayarak 'Gazze meselesine girme' dediler!" Ünlü şarkıcı Sinan Akçıl'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması! Sinan Akçıl: "Bilinmiyor ama Seçil Erzan kadar dolandırıcı birisi..." Sinan Akçıl'dan Netanyahu'nun oğlu Yair'e tokat gibi sözler! Sinan Akçıl'dan Tarkan'a Atatürk dizisi çıkışı! Sinan Akçıl'dan eski aşklarını çileden çıkartacak açıklama! Sinan Akçıl, doğum gününde mumları üflerken bakın ne diledi! Sinan Akçıl ile oyuncu Müjde Uzman aşk mı yaşıyor? Sinan Akçıl siyasete atılmak istediğini açıkladı! Sinan Akçıl'dan dikkat çeken Fazıl Say paylaşımı! Sinan Akçıl depremzedeler için 'Elini Uzat' isimli şarkı yazdı Deprem bölgesine giden Sinan Akçıl minik Duru ile düet yaptı Eski sevgilisi Otilia'nın paylaşımı Sinan Akçıl'ı kızdırdı Sinan Akçıl, Ajda Pekkan ile el ele fotoğrafını yayınladı Sinan Akçıl kalbini Defne Samyeli'ye kaptırdı Sinan Akçıl'dan çok konuşulacak imam nikahı itirafı Sinan Akçıl, Aleyna Kalaycıoğlu ile aşk yaşadığını itiraf etti Ortalık fena karışacak! Sinan Akçıl'ın bu sözleri Tan Taşçı'ya mı? Sinan Akçıl kendisine 'medya maymunu' diyen Ferhat Göçer'i topa tuttu Ayrılığa dayanamadılar! İşte boşandıktan sonra aynı eşleriyle yeniden evlenen ünlü isimler Sinan Akçıl 3 yıl sonra sahneye 'bekar' olarak çıktı Beklenen açıklama geldi: Burcu Kıratlı'dan boşanan Sinan Akçıl ile Müge Anlı aşk mı yaşıyor? Ünlü çiftin evliliği tek celsede bitti! İşte 2022 yılında boşanan ünlü isimler Sinan Akçıl ile Burcu Kıratlı'nın evliliği bitti! İkinci kez boşandılar Sinan Akçıl ile boşanmaya hazırlanan Burcu Kıratlı gizemli bir erkekle yakalandı