Serie A

Serie A, İtalyan futbol liglerinin en üst seviyesidir. Ana sponsoru TIM ( Telecom Italia Mobile) adındaki İtalyan telekomünikasyon şirketidir.

Avrupa ligleri içinde en zorlu liglerden biridir. 20 takım yer alır. O tarihe kadar bölgesel ligler devam ederken, Serie A 1898 yılında başlamıştır. Sezonu şampiyon bitiren takım scudetto unvanıyla anılır ve bir sonraki sezon formasında İtalyan bayrağının üç rengi olan bir arma takar.

En başarılı olan takımlar Juventus, Milan ve Inter'dir. Bunların haricinde Roma, Napoli, Fiorentina ve Lazio en tanınmış diğer takımlardır. Her 10 şampiyonluğa bir yıldız verilir. Bundan dolayı Juventus'un 3, AC Milan ve İnter'in 1 yıldız takma hakkı vardır.

Sezon sonunda puan durumunda son 3 sırayı alan takımlar Serie B'ye düşer.

Dünya devinin Icardi planı deşifre oldu: Formayı bile giydirdiler!
Ve Lazio'da Igor Tudor ile anlaşma sağlandı Napoli sonunda patladı, kurbanı Juventus oldu!
Dünyanın en iyi ligleri belli oldu: Süper Lig'den olağanüstü sıçrama! Hakan Çalhanoğlu'nun İtalya'da yeni lakabı profesör! Fenerbahçe, devleri ezdi geçti! Bunu başaran ilk kulüp Serie A'da ırkçılık skandalı! Soyunma odasına gittiler... Roma dev maçta kazanmayı başardı Kenan Yıldız'dan muhteşem gol! İtalya'da gündem oldu Abdülkerim Bardakcı'ya İtalya'dan teklif yağıyor Juventus'ta Kenan Yıldız kararı Miha Zajc'a İtalya'dan talip çıktı Napoli'de Igor Tudor için geri sayım Kenan Yıldız Juventus'un A takımına dahil edildi Juventus 3 puanı tek golle aldı Milan'a sahasında büyük şok! Udisene ilk kez kazandı Milan öne geçti Napoli pes etmedi Juventus galibiyeti son saniyede aldı Dev maçta kazanan Juventus Milano derbisinde dikkat çeken Türk bayraklı koreografi! Fenerbahçe stoper transferini bitirdi: Di Marzio açıkladı Galatasaray İtalya'da define buldu! Icardi'nin yanına o geliyor... Serie A'nın yıldızı 'evet' dedi! Anlaşma tamam, geliyor... Onlar dünyanın en değerli futbol kulüpleri! İşte zirvenin sahibi... Kim Min-Jae, Serie A'da yılın en iyi defans oyuncusu seçildi Napoli'den 33 yıl aradan sonra gelen şampiyonluk! Napoli'nin şampiyonluğu haftaya kaldı İtalya Kupası'nda ilk finalist Inter Inter evinde adeta şoku yaşadı Juventus üst sıralara yeniden yaklaştı