Şarkıcı

Şarkıcı, sesini şarkı söylemek veya diğer enstrümanların da yer aldığı bir müzik eserine eşlik etmek için kullanan müzisyen. Şarkıcı terimi daha çok belli bir melodiyi söyleyen müzisyenler için kullanılırken vokalist terimi, insana özgü ancak melodik olmayan diğer sesleri de kompozisyon içinde kullanan müzisyenler için dile getirilir. Ağırlıklı olarak türkü seslendiren şarkıcılara türkücü denir.

Ana vokal terimi (veya sadece vokal) müzik eserinin önde yer alan, birincil vokalini seslendirenler için, arka vokal terimi ise ana vokale veya parçaya eşlik eden diğer müzisyenler için kullanılır.

Megastar ve ünlü şarkıcı Mabel Matiz'den büyük sürpriz...
Dünyaca ünlü rapçi Lil Jon Ramazan ayında İslam'ı seçti! Haftanın en çok dinlenen şarkıları belli oldu!
Anlaşma sağlanamadı: TikTok'ta şarkılar tek tek kaldırılıyor Boşanma iddiaları gündeme gelmişti! Şarkıcı Özgün son noktayı koydu... Sıla'dan İlker Kaleli'ye destek! Yeni şarkısı dizide yayınlandı... Beyninde tümör tespit edilen şarkıcı Şimal, ameliyata alındı! Türk Sanat Müziği'nin usta isimi hayatını kaybetti Kendisini sadece Tarkan ile kıyaslıyor: "Türkiye'nin en büyüğüydüm" 'Ölüm tehlikem var' diyerek girdiği hastaneden göbek atarak çıktı Kobra Murat, ''Ölüm tehlikem var'' diyerek hastalığını açıkladı! Derya Bedavacı'nın sahne aldığı eğlence mekanına silahlı saldırı Ünlü şarkıcıdan korkutan anlar! Sahnede fenalaştı Metin Özülkü kimdir, kaç yaşında, nereli, şarkıları neler? Jane Birkin kimdir? Jane Birkin neden öldü, kaç yaşındaydı? Şarkıcı Erkan Doğanay'a sahne çıkışı silahlı saldırı! Ağır yaralandı Azeri şarkıcı Asya Alizade tekrar gözaltına alındı! Emir Can İğrek seslendirdi, Ali Cabbar hikayesi gündem oldu! Göksel'in klip tarzı nefes kesti! Ünlü şarkıcı Sia'dan otizm ve uyuşturucu itirafı! Melike Şahin sessiz sedasız evlendi! Şarkıcı Onur Sevigen'e çekiçli saldırı! Nisan ayının en çok dinlenen sanatçıları belli oldu Halsey ile Alev Aydın cephesinde deprem! Ünlü çift ayrıldı Deprem bölgesinde herkesin yardımına koştu! Kahramanmaraş depremine Adıyaman’da yakalandı! Kendisini tacizle suçlayan kadınlara dava açıyor! Güzelliğiyle Tüm Erkeklerin Rüyasını Süslüyor! Bella Thorne pozlarıyla sosyal medyayı salladı! Mirkelam Ne Hale Gelmiş! 56 Yaşına Gelen Urfalı Mirkelam'ın Son Hali..