Rektör

Türk yüksek öğretim sistemine göre devlet üniversitelerinde rektör, üniversitenin öğretim üyeleri tarafından yapılan oylama sonuçlarının YÖK tarafından yapılacak sıralamanın Cumhurbaşkanı'na sunulmasından sonra Cumhurbaşkanınca değerlendirilip adaylardan birinin atanması sonucu göreve başlar. Görev süresi dört yıldır ve en fazla iki dönem bu görevde kalabilir.

Vakıf üniversitelerinde ise rektör, mütevelli heyeti (yönetim kurulu) tarafından seçilir ve YÖK'ün onayıyla göreve başlar.

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü açıkladı! Personel alımı yapılacak...
Osman Bülent Zülfikar kimdir? Kaç yaşında? Nereli? 4 üniversiteye rektör atandı!
20 üniversiteye yeni rektör atama kararı Resmi Gazete'de! 13 üniversiteye yeni rektör atandı 12 üniversiteye rektör ataması Akdeniz Üniversitesi'nde cinsel ilişki skandalı: Beni ödüllendirmeyecek misiniz? Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan hastaneye kaldırıldı İddialara yanıt vermek yerine Erdoğan ile fotoğrafını paylaştı! Bu korkunç vandallığa neden ceza verilemiyor? Boğaziçi Üniversitesi'nde rektörün aracına saldıran 10 kişi gözaltında! Boğaziçi Üniversitesi'nde çirkin protesto! Öğrenciler Rektör Naci İnci'nin arabasının üzerine çıktı! Resmi Gazete'de yayımlandı: Üç üniversiteye yeni rektör ataması Boğaziçili öğrencilerden yeni rektör Naci İnci'nin 'Nasılsınız' sorusuna küstah cevap! Nagehan Alçı'dan Boğaziçi'ne Bulu sonrası uyarı Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü için ilk aday! Melih Bulu görevden neden alındı? Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci kimdir? Kaç yaşında, nereli? Boğaziçi Üniversitesi'ne yeni rektör ataması Görevden alınan Melih Bulu'dan flaş hamle Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu görevden alındı Fırat Üniversitesi'ndeki bir binanın kolonu şaşkınlık yarattı! Kızı sınavı kazanamayan rektör çılgına döndü: O programı kızıma açtım 'Kendimizi Türkiye'nin girişimci fabrikası olarak görüyoruz' 28 Şubat'ta yaptıklarını bir de savunmaya kalktı Eski rektör olayları kaşıyor! Melih Bulu'nun yardımcıları belli oldu Türkiye düşmanı Kati Piri devrede Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı 'Haluk Koç rektör atansaydı bunlar olmazdı'