Real Madrid

Real Madrid CF, merkezi İspanya'nın Madrid şehrinde kurulmuş olan ve futbol şubesi ile tanınan spor kulübü. İsminde bulunan "Club de Fútbol" ibaresine rağmen sadece futbol değil basketbol takımı da mevcuttur. FIFA tarafından 20. yüzyılın en iyi futbol takımı olarak nitelendirilen Real Madrid tarihi boyunca 33 La Liga, 19 Copa del Rey, 9 Supercopa de España, 12 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Kupası, 3 UEFA Süper Kupası, 3 Kıtalararası Kupa ve 2 FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu yaşamıştır. Avrupa Kulüpler Birliği'nin kurucu üyelerinden biri olan Real Madrid, eski G-14 oluşumunun da kurucu üyelerinden birisidir. Kulübün isminde bulunan "Real" kelimesi İspanyolcada "kraliyet" anlamına gelmektedir ve bu unvan logosunda bulunan kraliyet tacı ile birlikte 1920 yılında XIII. Alfonso tarafından kulübe verilmiştir. Real Madrid; Real Sociedad, Real Unión, Real Betis ve Real Zaragoza ile birlikte isminde "Real" unvanını kullanma ve logosunda kraliyet tacını taşıma yetkisini direkt olarak kraldan alan ender kulüplerden biridir.

1902 yılında kurulan kulüp tarihi boyunca hiç küme düşmemiştir. 1950'li yıllarda hem Avrupa hem de İspanya futbolunda önemli bir güç haline gelmiş, 1980'li yıllarda kazandığı iki UEFA Kupası, beş La Liga şampiyonluğu, bir İspanya Kral Kupası şampiyonluğu ve üç Supercopa de España ile La Quinta del Buitre olarak anılır olmuştur.

Kulüp, kurulduğu yıldan beri birçok kez logosunu yenilemiştir. 2014 yılında ise Uluslararası Abu Dabi Bankası ile anlaşma yapmıştır. Abu Dabi ve Birleşik Arap Emirliklerinde bulunan Müslümanlarının tepkisi ile karşılaşmamak için sadece Birleşik Arap Emirliklerinde geçerli olmak üzere logosunda bulunan hacı kaldırmıştır. Real, kurulduğu ilk dönemlerde beyaz üzerine çapraz lacivert çizgili forma giymekte iken özellikle seslerini duyurmaya başladıkları 1950'li yıllarda giydikleri düz beyaz formalar sebebi ile "Beyazlar" anlamına gelen "Los Blancos" lakabı ile tanınmaya başlamışlardır. Kulübün stadyumu olan Santiago Bernabéu Stadyumu, 1947 yılında açılmıştır. Kapasitesi ilk dönemlerde 120.000 kişi olmasına rağmen UEFA standartlarına uyması için sonraki yıllarda kapasitesi düşürülmüştür.

Real Madrid'in ezeli rakiplerinden olan FC Barcelona ile oynadığı karşılaşmalar "El Clásico" olarak nitelendirilmektedir ve bu rekabet tüm dünyadaki futbolseverler tarafından takip edilmektedir.

Kulüp, 650.000.000$ gelirle dünyanın en çok gelir sağlayan kulübü olmakla birlikte, 2013 itibarıyla 3.300.000.000$ marka değeriyle en değerli futbol kulübüdür.

Münih geriden geldi Madrid pes etmedi!
Davinson Sanchez'in yeni adresini resmen duyurdular! İtalya yolcusu... Arda Güler meşhur gol sevincinin anlamını açıkladı!
Arda Güler İspanya'da manşetlere çıktı! Herkesi büyüledi... Carlo Ancelotti'den Arda Güler müjdesi! Herkes ayrılacak diyordu Arda Güler sahneye çıktı, Real Madrid 3 puanı kaptı! Carlo Ancelotti Arda Güler'in dakika almayı hak ettiğini söyledi Carlo Ancelotti'den Arda Güler müjdesi! Herkes bu haberi bekliyordu Bileti Bellingham kesti, Real Barça'yı devirdi! Arda Güler'e teklif yağıyor! Real Madrid'e 10 kulüpten ilgi var Mesut Özil'den Arda Güler'e destek mesajı İşte Avrupa kulüplerinin dudak uçuklatan kadro değerleri Antonio Rüdiger geceye damga vurdu: Kutlamalarda tekbir getirdi Manchester City penaltılarda yıkıldı! Carlo Ancelotti'ye Arda Güler tepkisi Şampiyonlar Ligi'nde devler çarpıştı, kazanan çıkmadı! Real Madrid'e Arda Güler'den sonra bir yıldız daha Manchester United'dan Real Madrid'in yıldızı için 120 milyon euro Manchester City Real Madrid'in 34'lük golcüsünün peşinde Milli yıldızımız Arda Güler için herkesi şaşkına çeviren karar! Real Madrid'den bir inanılmaz transfer bombası daha geliyor İspanya, Arda'nın şutunu konuşuyor! Ağızlar açık kaldı Arda Güler attığı golle İspanyol basınında manşetleri süsledi Arda Güler'in attığı gol Real Madrid'deki kaderini değiştirdi! Real Madrid formasıyla Arda Güler'den Mesut Özil'in golünün kopyası! Arda Güler: Ne kadar zor olursa olsun... Arda Güler ilk kez attı, Real Madrid farklı kazandı! Dünyanın en değerli 10 takımı açıklandı: Lider yine değişmedi Fenerbahçe Beko devam dedi, Real Madrid'i dize getirdi! UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ve Manchester City tur dedi!