protesto

Genellikle bu tepki gösterme biçimi, muhalif görüşü sözle ifade etme yanında o görüşü toplumsallaştırma ve bir grupla birlikte ifade etme karakteri de taşıyabilir. Bundaki amaç kamuoyu nezdinde sesini daha çok duyurabilmek ve yönetime karşı daha etkili bir duruş sergileyebilmektir. Bu, doğrudan ifade ve etkilemenin ve aktivizmin bir yoludur.

Bu kendini ifade etme metotu, teoride, uygulamada ve görünürde, yönetsel politikalar, ekonomik koşullar, dinsel tutumlar, sosyal yapı veya medya monopolü tarafından sınırlandırılabilir. Böyle bir sınırlama meydana geldiğinde karşıtlık, kültüre, caddelere ve göç olgusuna yansıyabilir.

İngiliz Savunma Bakanlığına boyalı protesto
Taksim'deki protestoda gözaltına alındı! Meğer Gezi'ye de katılmış! Taksim'deki protesto sonunda aslında neler yaşandı?
İstanbul Valiliği'nden İBB'ye protesto açıklaması Euphoria'nın yıldızı Gazze protestosunda tutuklandı İsrail saldırılarını protesto için kendini yakan ABD askeri anıldı Özgür Özel'den 'Pes' dedirten Lütfü Savaş savunması! "Kentin çevresini saracağız ve bunu birkaç günlüğüne yapmayacağız" CHP tarafından tekrar aday gösterilen Lütfü Savaş'a Hatay'da protesto Arjantin'de Milei'ye karşı protestolar sürüyor: Binlerce kişi sokakta Belçika savaş alanı: Çiftçiler Avrupa Parlamentosu'nu ablukaya aldı İklim aktivistleri Mona Lisa tablosuna çorba fırlattı: Fransa kaynıyor Biden'ın konuşması yine 'Gazze için ateşkes' sloganıyla kesildi Yarı çıplak protestolarıyla gündem olan kadın hakkında karar çıktı Zorlu AVM'de skandal! Filistin kefiyesi var diye alınmak istenmedi Önce kahve içenlere küfür etti sonra polise tokat attı! Filistin için tek yürek: Ottawa, Milano, Düsseldorf, Viyana... ABD'nin dört bir yanında Filistin'e destek gösterileri düzenlendi! İsrail bayrağının üzerine basıp, başına tabanca dayadı İstanbul İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto var! İsrail'de binlerce kişi yine sokaklarda! İklim aktivistleri bebeğini hastaneye götüren anneye izin vermedi Fransa'daki olayların 6 günlük faturası 1 milyar euro Aylar önce yayınlanan film Fransa'da gerçek oldu! Aşırı sağcılar sokağa inip protestoculara saldırmaya başladı! Fransa'da olaylar durmuyor! 79 polis ve jandarma yaralı, 1300 gözaltı Fransa'da otobüsler böyle ateşe verildi Fransa'da başlayan olaylar Belçika'ya sıçradı! Fransa savaş alanına döndü! Fabrikaları ateşe verdiler...