Pegasus Hava Yolları

Pegasus Hava Yolları, uyguladığı “low cost” (düşük maliyetli hava yolu) modeli ile uygun fiyatlı, seyahat etme imkanı, bunun yanı sıra da ancak ek ücretlerle elde edilebilen temel hizmetler sağlamaktadır. Kısa ve orta menzilli hatlarda, noktadan noktaya uygun ücretle ulaşım imkânı sunan havayoludur.

TARİHİ

1990 yılında Aer Lingus, Silkar Yatırım ve Net Holding'in ortak girişimiyle İstanbul'da kurulan Pegasus, charter uçuşlarla havacılık sektörüne giriş yaptı. 2005 yılında Şevket Sabancı ve ailesine ait olan Esas Holding A.Ş. tarafından satın alınmış ve aynı yıl Kasım ayında tarifeli iç hat seferlerine başlayarak Türkiye’de faaliyet gösteren 4. tarifeli havayolu olmuştur.

Ali Sabancı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Pegasus Hava Yolları’nda, Genel Müdürlük görevini Mehmet Tevfik Nane yürütmektedir.

Havayolları içerisinde en genç filolardan birine sahip olarak[kaynak belirtilmeli], 3 Ekim 2016 itibarıyla 60 tanesi Boeing 737-800, 12 tanesi Airbus A320-200ceo, 4 tanesi Airbus A320-200neo ve 1 tanesi Boeing 737-400’den oluşan, yaş ortalaması 5.5 olan toplam 77 uçaklık filosuyla operasyonlarını sürdürmektedir.

Avrupa, Orta Doğu, Rusya, Orta Asya ve Kuzey Afrika’ya yayılan bir coğrafyada olmak üzere yurt dışında 69, yurt içinde 33; toplam 40 ülkede 102 noktaya tarifeli seferler gerçekleştirmektedir.

2012 yılında Airbus firmasıyla imzaladığı ve teslim tarihindeki tutarı yaklaşık 12 milyar USD olan, 25 adedi opsiyonlu 100 uçaklık filo siparişi ile sipariş verdiği tarih itibarıyla sipariş verildiği tarih itibarıyla Türk Sivil Havacılık tarihinde bir seferde verilmiş en büyük siparişe imza atmıştır. Paylarının yüzde 34,5'lik kısmını halka arz ederek 26 Nisan 2013 tarihinde Borsa İstanbul’da “PGSUS” kodu ile işlem görmeye başlayan Pegasus Hava Yolları; Türkiye’de borsaya kote olan ilk özel havayoludur.

Pegasus Hava Yolları, 2016 yılının ilk üç ayında satış gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 19 artırarak 691.100.801 TL ciro elde etti.

Pegasus 18 seferini karşılıklı iptal etti! İşte o seferler...
Yıldırım düşmüştü! Köln uçağı Ankara’dan kalktı... Ali Sabancı ve Aydın Doğan’ın kızı Vuslat Doğan Sabancı kaza yaptı!
Pegasus Hava Yolları Airbus’tan 36 yeni uçak alacak Yüzde 139 arttı! Pegasus’un cirosu 2,45 milyar Avro Deprem bölgesinden ücretsiz uçuşlar başladı Sabiha Gökçen'den bölgeye gönderilecek yardımlar ücretsiz taşınacak! Pegasus, deprem bölgesinden çıkışlı uçuşları ücretsiz yaptı Yurtdışı uçak biletini tek fiyattan almak için sadece 2 gününüz var! Yamaca saplanan uçaktaki yolcuların ifadeleri ortaya çıktı! Pegasus yılın son kampanyasını duyurdu! Pegasus'tan yurt dışı biletlerine indirim! Yüzde 40 daha avantajlı! Uçak biletlerinde indirim kampanyası bugün başladı! 2023 tatiliniz Pegasus'tan! Satış kervanına katıldı Pegasus Hava Yolları 10 Kasım Reklam Filmi Pegasus resmen duyurdu: Pilot ve kabin ekibinin kişisel bilgileri çalındı Alişan, Pegasus çalışanlarının 'Kadir Gecesi' paylaşımına tepki gösterdi: 'Nasıl insanlarsınız siz!' Pegasus'un 'Sadece T.C. vatandaşları' ifadesi tepki çekti! Pegasus'ta sendika üyesi çalışanlar işten çıkarıldı! Emekçiler eylem yapıp protesto etti! Pegasus'ta tüm işlemler iptal edildi Pegasus Hava Yolları 10 Kasım reklam filmi 18 yaş altı yolcular için yeni karar Pegasus seferleri başladı mı? İşte Pegasus satışa açılan seferler Pegasus Yurt içi uçuşlara ne zaman başlayacak? Hangi ülkelere uçuş yapılacak? Uçuşlar ne zaman başlıyor? Normalleşme sonrası yurt içi, dışı uçuşların başlama tarihi Yurt içi ve yurt dışı uçuşlar ne zaman başlayacak? Tutuklanan o pilotla ilgili flaş gelişme! Pegasus'tan 65 yaş üstü yolculara önemli duyuru! Pistten çıkan uçak hakkında flaş gelişme