Ordu

Ordu, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık otuzuncu şehri. 2016 itibarıyla 750.588 nüfusa sahiptir. Karadeniz Bölgesinde,Orta ve Doğu Karadeniz bölümünde yer alan ilin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Tokat ve Sivas illeri, batısında Samsun, doğusunda Giresun ili vardır. Büyükşehir statüsünde olan Ordu ili, 19 ilçeden oluşmaktadır. Yüz ölçümü bakımından en büyük 57. ildir.Bölümü Doğu Karadeniz'dir.

Osmanlı döneminde, 1920 yılında, bağlı olduğu Trabzon Vilayeti'nden ayrılmış, 4 Nisan 1920 tarihinde il statüsüne kavuşmuştur. 2016 yılında TÜİK verilerine göre 19 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 741 mahalle bulunmaktadır. İl merkezinden doğuya gidildikçe Gülyalı, batıya sahil kara yolundan gidildikçe Perşembe, otobandan gidildikçe Fatsa ilçelerine ulaşılır.

İki ülkenin ordusu karşılaştırıldı! ABD'den dikkat çeken analiz...
YSK'dan Hatay ve Ordu kararı! İYİ Parti itiraz etmişti Alman ordusu Türk askerler için imam alımı yapacak
YSK'dan İYİ Parti'nin Ordu seçimleri için karar çıktı Ordu'da hava ulaşımına sis engeli O ilde İYİ Parti itiraz etti, AK Parti'nin oyları arttı! İşte AK Parti'nin en yüksek oy aldığı il ve ilçeler... Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu 2024? Ordu'da acı olay! Ağaçtan düşen kişi hayatını kaybetti Ordu 2024 imsakiye! Ordu iftar, sahur ve teravih saatleri… 1 dakika arayla oruç açıyorlardı iki mahalleden ortak iftar kararı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi! Ukrayna yönetiminden orduya darbe! Tek tek görevden alındılar CHP'de Mustafa Sarıgül belirsizliği: Ordu mu Kocaeli mi derken... Fırtına yüzünden bir vatandaş adeta uçtu: Ağaca tutunarak durabildi Türkiye şehitlerini son yolculuklarına uğurladı Bugün TV'de neler var? İşte 11 Ocak Perşembe yayın akışı... AK Parti Ordu Belediye Başkan adayı Mehmet Hilmi Güler kimdir? Bakan Koca'dan 'Heimlich manevrası' mesajı! Bebek katiline canlı yayında "sayın" dedi! Tüm Türkiye'nin gözü bu maçta! Şimdiden olay oldu TV yayın akışı 23 Kasım Perşembe: Bu akşam TV'de neler var? Ordu KYK yurdunda asansörün halatları koptu Ordu'dan kahreden haber: Hamile kadın ile 2 kişi can verdi! "Cinim, odanda yaşıyorum" mesajı sonrası hayatı karardı! Düğünden cenazesi çıktı: Çiftetelli oynarken kalbine yenildi Ordu'da fındık işçilerini taşıyan minibüs kamyonetle çarpıştı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan doğal afet açıklaması! Dereler taştı, yollar kapandı! 1 kişi hayatını kaybetti... AFAD uyarmıştı! Ordu'yu sel vurdu!