Nihat Genç

Nihat Genç, 1956 tarihinde Trabzon’da dünyaya geldi.

İlkokulu Meryem Mehmet Kayhan İlkokulu’nda okuyan Genç, ortaokul ve liseyi Trabzon Ticaret Lisesi’nde okudu. 1974 senesinde mezun olduktan sonra İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi ile Ankara Bankacılık Okulu’na kayıt yaptırdı. Ancak siyasi olaylar nedeniyle bu okullardan ayrıldı ve Sağlık İdaresi Yüksek Okulu’ndan mezun oldu.

Eğitiminden sonra Sağlık Bakanlığı/ Ankara Rehabilitasyon Merkezi’nde ardından da Kültür Bakanlığı’nda toplam dokuz sene memuriyet yaptı.

Gençlik dönemlerinde çeşitli dergi ve gazetelerde teknik eleman olarak çalıştı.

Bağımsız ve Kırmızı-Beyaz gibi siyasi dergiler ile Leman dergisinde yazıları yayımlandı.

Kısa süreliğine Akşam Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı.

Sky Türk adlı televizyon kanalında Serdar Akinan ile 2008 Eylül’üne kadar “Nihat Genç ile Ne Var Ne Yok” adında program yaptı.

2005 senesinde Bilgi, Sabancı Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen “İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri” başlıklı konferansı eleştiren bir yazı yazması üzerine uzun süredir tüm kitaplarını yayınlamış İletişim Yayınları, Nihat Genç’in kitaplarını yayınlamama kararı almıştır.

Nihat Genç'ten İmamoğlu'na: Kapıları FETÖ'ye ve PKK'ya açtı
Nihat Genç, Prof Celal Şengör'le ilgili öyle bir yazı yazdı ki... Gazeteci Nihat Genç'ten Cumhurbaşkanı ve TBMM'ye çağrı
Nihat Genç, Barış Atay'ı yayına çıkaran Oğuzhan Uğur'u topa tuttu! Nihat Genç’ten Dündar ve Ülgen’e: Kimin eli kimin cebinde İşgalcilerin anıtı Conkbayırı şehitlerimizin anıtından neden daha büyük? Nihat Genç çağrı yaptı! Millet İttifakı'nın adayı Haşim Kılıç mı? Nihat Genç'ten Taha Akyol'a hodri meydan Nihat Genç'ten, Adnan Oktar suç örgütüne beraat kararına sert tepki Nihat Genç, 6 partinin metnine tepki vermeyenleri Gülşen üzerinden eleştirdi! "6 parti ülkeyi parçalayacağını bağıra bağıra söylüyor!" Nihat Genç'in o benzetmesine Sabah yazarından destek "Memleketi rakı şişesinden ibaret gören soytarıları affetmeyeceğiz!" Hasan Can Kaya'nın kadın konuğuna çirkin sözleri ortaya çıktı! Nihat Genç’ten Altaylı'ya küfürlü yanıt: G*** yemiyor! Fatih Altaylı'dan Nihat Genç'e: Size ne lan! Nihat Genç bu kez komedyen Hasan Can Kaya ile kapıştı Nihat Genç: Uğur Dündar'a ..tümüzle gülüyoruz! Halk TV'nin asıl patronu Abdullah Gül mü? Nihat Genç, İsmail Küçükkaya'yı yerden yere vurdu Cumhuriyetçilerden Kılıçdaroğlu'na 'Vatana ihanet' suçlaması! İYİ Parti içindeki NATO'cu gençler kimler? Nihat Genç anlattı Nihat Genç: Akşener ayağıma özel adamlar gönderdi Veyis Ateş neden Halk TV'de yayına çıkıyor? Nihat Genç sordu: Başka gazetecilerin ismini verecek mi? Milli takım şarkısı tartışmalarında yeni perde: Kıraç'a o isimden destek Meral Akşener, Peker-Ağar tartışmasında neden kaçak güreşiyor? Nihat Genç'in Karar gazetesini hedef alan sözleri büyük kavga çıkaracak Nihat Genç'ten Karar Gazetesi ve yazarlarına ağır sözler 'Sökeceğiniz apoletleri Ahmet Altan'a takarsınız!' İmamoğlu, Akşener, Soner Yalçın ekseninde neler oluyor?