Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir. İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur. 15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji il il uyardı! İşte günlük hava durumu raporu...
Deprem bölgesinde çok bulutlu ve yağışlı hava etkili olacak! Hafta sonunu bekleyenler müjde! Sıcaklıklar ne kadar artacak?
Deprem bölgesinde hava nasıl olacak? Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! Yağış geliyor... 24 Ocak 2024 Çarşamba hava durumu! Kar, tipi ve buzlanmaya dikkat! Kar, yağmur, rüzgar ve buzlanmaya dikkat! Meteoroloji uyardı! İstanbul ve çevresine kuvvetli yağış geliyor... Meteorolojiden Karadeniz için fırtına uyarısı! Tarih ve saat verildi Meteorolojiden o şehir ve çevresi için uyarı geldi! Meteoroloji çok sayıda ili uyardı! Ve yoğun kar yağışı... 21 Aralık 2023 (yarın) deprem bölgesinde hava nasıl olacak? Meteoroloji saat verdi! Çok ciddi sağanak uyarısı! Şiddetli geldi! Meteoroloji'den 22 ile daha uyarı! İstanbul'a kar geliyor! Meteoroloji tarih verdi... İstanbul'da yarın hava durumu nasıl olacak? Kritik uyarı geldi Meteoroloji ve AFAD'dan 55 il için peş peşe uyarı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışacak elemanlar aranıyor! MeteoUyarı sistemi nedir, nasıl kullanılır? Meteoroloji uzmanı açıkladı: Yarın başlıyor, yurt geneline yayılıyor! Meteorolojiden 17 il için kritik uyarı! Kuvvetli geliyor Meteoroloji uyardı! İstanbul dahil 5 kentte sarı alarm Meteorolojiden Marmara için fırtına uyarısı! Saat verildi... Meteoroloji'den o illere sarı kodlu şiddetli yağış uyarısı! Meteoroloji peş peşe uyardı! Şiddetli geliyor... Dikkat! Kavurucu sıcaklar geri mi dönüyor? Meteoroloji'den İstanbul için kritik uyarı! Meteoroloji alarm verdi! İstanbul için peş peşe kritik uyarı... Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji saat vererek uyardı Etna Yanardağı patladı! Türkiye'yi etkileyecek mi?