MEB

MEB’in ilk görevi Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkarak bu doğrultuda öğrencilere tarihi, kültürel, manevi, ahlaki ve milli değerleri aşılamaktır.

Ücretsiz eğitimin okul çağına gelmiş çocukların, öğrenciliklere verilmesi ve yükseltilmesi gibi görevlerde MEB’e aittir.

Eğitim ve Öğretim kurumlarının denetlenmesi ve takibinden sorumludur.

Yükseköğretim öğrencilerinin maddi olarak ihtiyaçlarının karşılamak ve beslenmelerini karşılamak da MEB’in görevleri arasında yer alır.

Okullardaki beden eğitimi, spor ve izcilik eğitimi ile ilgili hizmetleri yürütmek.

Türk vatandaşlarını yurt dışında yapılacak eğitim ve öğretim ile ilgili hizmetlerini düzenlemek ve yürütmek.

Diğer bakanlıklar, kurum ve kuruluşlarca açılan yükseköğretim dışında kalan örgün ve yaygın eğitim kurumlarının denklik derecelerini belirlemek, program ve yönetmelikleri birlikte hazırlamak ve onaylamak.

Eğitim ve öğretimle ile ilgili işlerde sorumlu olan bu bakanlık, okulların tatili, açılışı- kapanışı gibi birçok düzenleme ve karar da bu bakanlıkta çıkar.

Yeni MEB müfredatı yarın açıklanacak!
ABİDE nedir, ne zaman başlıyor, ilk kayıtlar ne zaman? MEB örnek soruları yayımladı!
MEB: "830 Suriyeli öğretmen atandı" iddiası doğru değildir MEB eğitim kurumlarına yönetici görevlendirme sonuçları açıklandı! LGS başvuruları bugün sona eriyor Artık okula gitmek isteyen veliler randevu alacak MEB EKYS sonuçları açıklandı mı, sonuçlara nereden bakılır? EKYS cevap anahtarına nereden bakılır? Okullar ne zaman kapanacak? 2023-2024 2. dönem ne zaman bitecek? Tatil süresi kısalacak, okul süresi artacak! Okullar açılıyor! Milyonlarca öğrenci yarın ders başı yapacak... AÖL Sınav sonuçları açıklandı mı? 2024 MEB mazerete bağlı atamalar ne zaman? Ortak sınav sonuçları açıklandı mı? Okulun son haftası yoklama alınır mı? Son hafta ders var mı? Pazartesi günü tüm okullarda şehitler için saygı duruşunda bulunulacak MEB açıkladı: Öğretmen yer değiştirme takvimi belli oldu MEB’den Esat Oktay Yıldıran İlkokulu açıklaması MEB'in uygulaması CHP ve DEM'i çıldırttı! Sınıf anneliği nedir, ne yapar, neden yasaklandı? MEB'den flaş 'sınıf annesi' kararı! MEB ortak sınav konularını açıkladı! Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Tatile kaç gün kaldı? Yarın okullar tatil mi? 20 Kasım Pazartesi okul var mı? Tüm sınıflarda müfredat değişecek! MEB'den flaş karar! Okullar o tarihte tatile giriyor! Teneffüs, ana sınıfı, sınıf geçme konularında değişiklik kararı! Veliler dikkat! MEB açıkladı sınavlarda yeni dönem başlıyor! MEB harekete geçti: İşlem yapılması için talimat verildi