Mardin

Mardin, Türkiye'nin büyükşehir statüsüne giren bir ili ve en kalabalık yirmi altıncı şehri. 2016 itibarıyla 796.237 nüfusa sahiptir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Dicle Bölümü'nde yer alır. Suriye ile sınır komşusudur.

Şehirde uluslararası kuruluşlarca kültür mirası kabul edilmiş, koruma altına alınmış tarihi yapılar mevcuttur. Mardin farklı dini inanışlar paralelinde, sanatsal açıdan da tarihi değeri olan camiler, türbeler, kiliseler, manastır ve benzeri dini eserler barındırmaktadır. Mardin, İpek Yolu güzergâhında olup, ilde beş han ve bir kervansaray mevcuttur.

Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği!
İstanbul merkezli terör operasyonu! 8 gözaltı Mardin Kızıltepe'de temizlik yapan kadın havalandırma boşluğuna düştü!
YSK kararını verdi! O ilçede oylar sayılmayacak Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu 2024? Seçim kutlamalarına maganda kurşunu! Dünyanın en uzun adamı Sultan Köse Mardin'de oyunu kullandı "Kimin eli kimin cebinde belli değil!" Mardin 2024 imsakiye! Mardin iftar, sahur ve teravih saatleri… Mardin'de trafik magandaları hakimin önünü kesip aracına saldırdı! Mardin'de akşam üstü korkunç kaza! Bakan Yerlikaya duyurdu: Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı kalmayacak Mardinli çift düğün yapmak yerine Gazze'ye yardım gönderdi... Skandal görüntüler sonrası Bakanlık ve Valilik harekete geçti! Dev proje bitti! 1 milyon dekar arazi sulu tarıma kavuştu Türkiye'nin dört bir yanından Perseid meteor yağmuru manzaraları Serinlemek için girdiği fıçıda az kalsın boğuluyordu Mardin'de 9 köye 15 gün girişler yasaklandı! Mardin ve Şanlıurfa’da elektrik dağıtım şirketi görevlilerine saldırı Teröristler yakalanacaklarını anlayınca kendilerini patlattı! Şırnak ve Mardin'de kaçak elektrik kullananlar ekiplere saldırdı! Jandarmayı şoke eden manzara! O evden tam 22 bin tarihi eser çıktı... Mardin'de hangi parti seçimi kazandı 2023? Mardin milletvekili seçim sonuçları 2023 "Dünyanın en uzun adamı" Sultan Kösen oyunu kullandı PKK Kürtleri nasıl hedef aldı? Açıkyol Köyü'nde neler yaşandı? Aydeniz'den küstah sözler: İmralı'nın kapısını parça parça edeceğiz... Mardin’de 9 mahalle ve mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi 1 askerimiz şehit oldu... MHP Mardin milletvekili adayı listesi 2023