Mahsun Kırmızıgül

Mahsun Kırmızıgül’ün gerçek adı Abdullah Bazencir’dir. Zaza kökenli Mahsun Kırmızıgül 26 Mart 1969 tarihinde 22 çocuklu bir ailenin ferdi olarak Diyarbakır'ın Han ilçesinin Vezir köyünde dünyaya geldi. Mahsun, ilkokul çağına gelince, aile Diyarbakır'a göç eder. Diyarbakır'ın Kore Mahallesi'nde geçer çocukluğu.

İlk ve Orta okulları Diyarbakır'da okudu. Babası gittikten sonra eve bakan abisinin iş kazasında ölümünden sonra annesi bir kiremit ocağında çalışmaya başladı, Mahsun Kırmızıgül’de Çiğ köftecide çalıştı, çaycılık yaptı, boyacılık yaptı, kaçak sigara sattı evin geçimine katkıda bulunmak için.

Önce Diyarbakır Karpuz Festivali'nde duyurur adını, sonra düğünlerde türküler söylemeye başlar.

Öz Diyarbakır seyahat şirketinde çalışan Hacı Tahir adlı bir şoför vasıtası ile İstanbul’a doldurduğu bir kaseti gönderir. ‘Güneş Plak’tan plak doldurmak için 1984 yılında İstanbul’a çağırılır. Bu arada İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'nde eğitim görmeye başlar. Ve 1989'da Fatih'te oturan Gölgem Hanım'la evlenir, birkaç yıl sonra ayrılır. Bu evlilikten bir oğlu olur. Yitirdiği ağabeyinin adını verir ona: Mahmut. Ama babasının ona yaptığını yapmaz ve oğlu annesinin yanında kalsa da onu hiç yalnız bırakmaz; özellikle bayram günlerinde. 

1980 yılında müzik çalışmalarına başlayan Mahsun Kırmızıgül amatörce 8 albüm yaptı. Profesyonel anlamda ilk albümü “Alem Buysa Kral Sensin” le 1993'te müzik dünyasına bomba gibi düştü ve listelerin zirvesine oturdu.

1994' ün ikinci yarısında Prestij Müzik şirketine Hilmi Topaloğlu ve Burhan Aydemir' den sonra üçüncü ortak olarak girdi. Ve yapımcı olarak da müzik sektörü içindeki yerini aldı.

1998 Kral Tv Video Müzik ödüllerinde halkın verdiği oylarla üç ayrı dalda ödül aldı. Mahsun Kırmızıgül, “Güneşi Gördüm” filminde, sosyal ve ekonomik sıkıntılar yüzünden başka ülkelere iltica edenlerin dramını anlattı.

Mahsun Kırmızıgül 1998 yılında Bade İşçil ile birlikte olmaya başladı. 2005 yılında ayrıldılar. Ardından 2,5 yıl birlikte olduğu çello sanatçısı Mine Cangal ile 2011 yılında nişanlandı, 2011 yılında ayrıldılar.

2010 yılında Mahsun Kırmızıgül’ün senaryosunu yazıp yönettiği “New York'ta Beş Minare” adlı sinema filminde başrollerde Haluk Bilginer, Mustafa Sandal, Mahsun Kırmızıgül Robert Patrick, Gina Gershon, Danny Glover rol almıştır.

1 Ocak 2015 tarihinde vizyona giren, senaryosunu yazan ve yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı "Mucize" adlı sinema filminde Talat Bulut başrolde olarak bir öğretmeni canlandırırken Mahsun Kırmızıgül, Mert Turak, Erdem Yener, Büşra Pekin ile birlikte rol aldı.

Mahsun Kırmızıgül 14 Şubat 2016 tarihinde avukat Ece Binay ile Amerika'nın Los Angeles kentinde evlendi.

Mahsun Kırmızıgül, hakkında çıkan 'öldü' haberine isyan etti
Mahsun Kırmızıgül duyurdu! Dizi hazırlığı yapıyor... Minibüste şarkı söyleyen Mahsun Kırmızıgül'e iş teklifi
Mahsun Kırmızıgül minibüste şarkı söyledi Mahsun Kırmızıgül'den Gülşah Saraçoğlu ile 'aşk' iddialarına yanıt! Ünlüler deprem bölgesinde! Prestij Meselesi filmi davasında görevsizlik kararı Boyut Film, deprem nedeniyle 'Prestij Meselesi'ni vizyondan çekti Mahsun Kırmızıgül'ün yeni filmi "Prestij Meselesi"nin galası yapıldı 'Prestij Meselesi' filminin davasında ortalık fena karıştı Mahsun Kırmızıgül'ün oğlu Mahmut Kırmızıgül ölümden döndü 'Prestij Meselesi' filminin vizyon tarihi belli oldu Mahsun Kırmızıgül'ün 'Recep İvedik 7' değerlendirmesi tepki çekti Mahsun Kırmızıgül imzalı Prestij Meselesi'nin vizyon tarihi belli oldu Prestij Meselesi Konusu Nedir? Mahsun Kırmızıgül'ün Prestij Meselesi Filmi Oyuncuları Kimler? Onu hiç böyle görmediniz! Eser Yenenler, Prestij Meselesi'ndeki rolü için tanınmaz hale geldi "Prestij Meselesi" filminde Mahsun Kırmızıgül'ü oğlu Mahmut Kırmızıgül canlandıracak! Mahsun Kırmızıgül'e icra şoku! Ücreti ödemezse hapis yatacak Evliyken başka bir kadınla videosu ortaya çıkan Mahsun Kırmızıgül, eski eşine servet ödüyor! Bodrum'da canlı müzik yapması engellenen Mahsun Kırmızıgül sitem etti: Bana bunu neden yaptılar! Mahsun Kırmızıgül'e canlı müzik engeli! Ses sistemi kapatıldı! Yavuz Bingöl'den Şahsenem Bacı'nın cenaze töreninde sitem dolu sözler Mahsun Kırmızıgül 16 yıl sonra ilk konserini Kuruçeşme'de verdi Mahsun Kırmızıgül'ün eski eşi Ece Binay Amerika'da yaşadığı iddiasına cevap verdi 6 yıllık evlilik tek celsede bitti! Mahsun Kırmızıgül ile Ece Binay anlaşmalı olarak boşandı Ece Binay 'yasak aşk' görüntüleri ortaya çıkan eşi Mahsun Kırmızıgül'den boşanıyor Mahsun Kırmızıgül'ün kardeşi Yusuf Bazencir'nin dehşeti yaşattığı eşinin ifadesi ortaya çıktı Mahsun Kırmızıgül'ün evliliği dağılıyor mu? Yasak aşk görüntüleri ortaya çıktı, eşi evden kovdu Mahsun Kırmızıgül'ün kardeşi eşinin kapısına baltayla dayandı! KADES sayesinde kurtuldu Oyuncu Nilgün Belgün'den 'Bergen' filmini eleştiren Mahsun Kırmızıgül'e gönderme