Kuran-ı Kerim

İslam hukukunun (şeriat) oluşturulmasında hadis ile birlikte dayanak alınır ve Müslümanlar ibadetlerinde Kur'an'dan çeşitli bölümleri okurlar.

Müslümanlara göre, Kur'an ayetleri Allah tarafından Cebrail adındaki melek aracılığıyla İslam peygamberi Muhammed'e vahiyler halinde indirilen bir kutsal kitaptır. Bilimsel ve mantıksal açıdan ise Kur'an, Muhammed’in koyduğu esasların toplu olduğu kitaptır.

Müslümanlar, Kur’an, İncil, Tevrat ve Zebur'u Allah tarafından insanlara gönderilen kutsal kitaplar olarak tanımlarlar. Bu sebeple Kur'an'da diğer kitaplardaki bazı anlatımların benzerlerinin olması doğal karşılanır. Ayrıca, diğer üç kitabın sonradan tahrif edildiği, ancak yeryüzüne indirilmiş son kutsal kitap olan Kur’an'ın Kıyamet'e kadar Allah tarafından korunacağına inanılır.İslam inancında, Kur’ân, Muhammed'in en önemli ve en büyük mucizesi ve onun gerçek bir peygamber olduğunun kanıtı olarak görülür.Ayrıca, ilk insan ve ilk peygamber olduğuna inanılan Adem'den itibaren gönderilen ilahi metinlerin tamamlayıcısı kabul edilir.

9. yüzyılda İslam akait mezhepleri arasında Kur’ân’ın ezeli ve ebedi, olup olmadığı, bir diğer ifade ile yaratılmışlardan olup olmadığı konusu üzerinde büyük tartışmalar yaşanmıştır. Bazıları Kur’ân’ın Allah ile birlikte ezeli olarak var olduğu, dolayısıyla yaratılmadığı görüşünü benimsemişler, akılcılığı ön plana çıkaran Mutezile mezhebi ise Kur’ân’ın yaratılmış olduğu görüşünü benimsemiştir. Sufilere göre bu tartışma yapay ve yanlıştır.

Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışması finalinde konuştu!
İstanbul Mushafı’nın serencamı… Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e çirkin saldırı!
Kur'an-ı Kerim yakan Zhuravel'e hapis cezası! Defalarca Kur'an-ı Kerim yakan Iraklı Momika sınır dışı edilecek! İsrail medyasında Kur'an ayetiyle skandal paylaşım Kur'an-ı Kerim kaç sayfadır? Kur'an-ı Kerim kaç ayet? Sivas'ta çirkin saldırı: Kur'an-ı Kerim'i 3 kez öpüp üstüne bastı Süleymaniye Camii'nde Bakara Suresi'ni okudu Ahlaksızlara tekme atanın Trabzonlu olduğu iddia edildi! Hollanda'da Kuran-ı Kerim nüshası yakmaya çalışanlara polis göz yumdu! Yurt genelinde camilerde şehit Mehmetçikler için dua edildi Kuran-ı Kerim yakma girişimini Müslüman bir genç engelledi! Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan alçak saldırıya çok sert tepki! Türkiye'nin Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e alçak saldırı! PKK, Suriye'de işgal ettiği bölgelerde Kur'an eğitimini yasakladı Charlie Hebdo'dan alçak bir saldırı daha! Mezarlıklardaki ilginç uygulama tartışma yarattı: Hoparlör bağladılar Kur'an-ı Kerim saldırıları sonrası İsveç'te Müslümanlar isyan başlattı Kuran-ı Kerim yakan provokatörün arkasında kimler var? Kur'an-ı Kerim yakılmasına karşı çıkan kişiye polis müdahale etti Beşinci kez Dışişleri Bakanlığına çağrıldı! Kur'an-ı Kerim yakan Selvan Momika'ya meydan dayağı! Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırılar! Kur'an Kerim yakanı değil, müdahalede bulunanı gözaltına aldılar Türk Büyükelçiliği önünde alçak provokasyon! Kur'an-ı Kerim'i yırtıp rendeyle parçaladı! Danimarka'nın 3 ayrı şehrinde Kur’an-ı Kerim'e saldırı Bahrami Marjan hakkında yakalama kararı Danimarka Başbakanı'ndan ilk kez Kur'an-ı Kerim açıklaması...