Kırşehir

Kırşehir, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir ildir.

1867 yılında bucak, 1869 yılında ilçe, 1870 yılında sancak olmuş, Avanos, Keskin ve Mecidiye (Çiçekdağı) ilçeleri Kırşehir'e bağlanmıştır. 1921 yılında bağımsız mutasarrıflık, 1924 yılında il olan Kırşehir'e Avanos, Çiçekdağı, Hacıbektaş, Mucur ilçeleri bağlanmıştır. 1944 yılında ilçe olan Kaman, Kırşehir'e bağlanmıştır.

20 Temmuz 1954 tarihinde Osman Bölükbaşı'yı tekrar milletvekili seçtiği için Kırşehir ilçe yapıldı (Adnan Menderes konuyla ilgili Meclis'te 'Türkiye’nin hiçbir vilayetinde yüzde 3’ten fazla oy almayan bir partiye mensup milletvekilini iki seçimde de seçen Kırşehir’in, bir içtimai ve siyasi bünye itibarıyla anormallik göstermekte olduğunu inkâr etmek mümkün değildir; evet, biz açık konuşuruz’ şeklinde konuşmuş ve Osman Bölükbaşı da cevaben; "Vilayeti kaldırdınız, bizi de kaldırın da zulmünüz tamam olsun" demiştir). Nevşehir il, Kırşehir de Nevşehir iline bağlı bir ilçe haline getirilmiş; Çiçekdağı ilçesi Yozgat'a, Kaman Ankara'ya, Hacıbektaş, Mucur ve Avanos da Nevşehir'e bağlanmıştır.

Kırşehir, 1 Temmuz 1957'de Adnan Menderes hükûmeti tarafından tekrar il hâline getirilmiş ve Yozgat'ın Çiçekdağı, Ankara'nın Kaman ve Nevşehir'in Mucur ilçeleri tekrar dâhil edilmiştir.

2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 7 İlçe, 10 belediye, bu belediyelerde 67 mahalle ve ayrıca 252 köy vardır.

Kendisine oy vermeyen akrabalarına şiirle sitem etmişti!
Şehit mezarlarında "Türk bayrağı yok" dediler yalan çıktı! Kırşehir Belediye Başkanı kim oldu 2024?
Seyir halindeki yolcu otobüsü yan yattı! Çok sayıda yaralı var Kırşehir 2024 imsakiye! Kırşehir iftar, sahur ve teravih saatleri… Belediye görevlisi mesai saatinde çıplak yayın yaptı! Kızgın boğa, besiciyi yerlerde sürükledi, kemiklerini kırdı... Bankada sıra gelmeyince yaptığı şey akıllara durgunluk verdi: Bomba... Gençlerden cemaatsiz köy imamına anlamlı sürpriz Firari FETÖ hükümlüsü yakalandı! Kırmızı bültenle aranan DEAŞ'lı yakalandı! Türkiye'nin dolar zengini illeri belli oldu! Mustafa Şen: Seçim sonucu Cumhurbaşkanımızın umurunda değildi! Yarışmadan 1 milyon lira kazanan Rabia'ya protez sürprizi Türkiye'de görülen o hayvan can kayıplarına sebep olabiliyor Kırşehir'de hangi parti seçimi kazandı 2023? MHP Kırşehir milletvekili adayı listesi 2023 HDP Kırşehir milletvekili aday listesi 2023 CHP Kırşehir milletvekili aday listesi 2023 AK Parti Kırşehir milletvekili adayı listesi 2023 İYİ Parti Kırşehir milletvekili adayı listesi 2023 Prof. Dr. Pampal: 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası' güncellenmeli TOKİ, Trabzon ve Kırşehir'de hak sahipleri belirlendi! CHP'li belediye çalışanından 14 yaşındaki erkek çocuğa taciz! Çiftçiler isyan etti! ''Sürekli döküyorlar'' Fatih Karagümrük, kupada turu 3 golle aldı... TOKİ, içerisinde İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu bir çok ilde yüzlerce iş yerini satışa çıkardı TOKİ Sosyal Konut Projesi’nin görüntüleri ortaya çıktı! İşte il il TOKİ evleri "Bozkırın tezenesi" Neşet Ertaş, Kırşehir'deki mezarı başında anıldı Kırşehir'de TOKİ Sosyal Konut Projesi Hangi ilçelerde yapılacak? Başvuru şartları nelerdir?