Karabük

Karabük, Türkiye'nin kuzeyinde Karadeniz Bölgesi'nde il. 2016 yılı nüfus verilerine göre nüfusu 242.347'dir.

Karabük, 1937 yılına kadar, Safranbolu'ya bağlı Öğlebeli Köyü'nün 13 hanelik bir mahallesiydi 1935 yılında açılan Ankara-Zonguldak demiryolunun üzerinde yer alıyordu. Demiryolu ile taşıma imkânının varlığı ve kömür yataklarının yakınlığı nedeniyle, burada bir demir çelik fabrikası kurulması kararlaştırıldı. 3 Nisan 1937'de Atatürk'ün talimatıyla, İsmet İnönü, hâlâ Karabük'ün en önemli geçim kaynağı olan Karabük Demir Çelik Fabrikası'nın temellerini attı.

Karabük, 6 Haziran 1995'te, Çankırı'nın Ovacık ve Eskipazar ilçeleri ile Zonguldak' ın Yenice, Safranbolu ve Eflani ilçelerinin birleştirilmesiyle Türkiye'nin 78. ili oldu.

Karabük'ün futbol takımının ismi Kardemir Karabükspor'dur. Süper Lig'de mücadele etmektedir.

Bugün Türkiye'nin en büyük demir çelik firmalarının kuruluş yerleri Karabük'tedir. Şehirde ayrıca ülkenin en büyük sanayi kuruluşlarından Kardemir bulunmaktadır.

Karabük Belediye Başkanı kim oldu 2024?
Karabük Üniversitesi iddialarıyla ilgili 10 gözaltı Karabük Üniversitesi'nde ne oldu? Karabük Üniversitesi olayı!
İddialar sonrası ortalık karıştı! Yabancı öğrencilere şart getirildi "Önce tüm hazırlıklarımızı tamamlayacağız sonra sözümüzü söyleyeceğiz" KARABÜK imsakiye 2024! Karabük sahur ve iftar saatleri... Karabük'te heyelan yol kapandı İşte yeni dönemde belediye başkanları değişen iller... Karabük'te heyelan: Yük treni raydan çıktı! Hindilerin peşine düştü! Topunu kurtarana kadar çabaladı Karabük'te trafik kazası: 3 kişi yaralandı Eşini ve kayınvalidesini gözünü kırpmadan öldürdü! Yürüyen merdivenin altında bebek cesedi bulunmuştu! Yürüyen merdivenin altına bakan şoke oldu! Karabük'te hangi parti seçimi kazandı 2023? Karabük milletvekili seçim sonuçları 2023 Dina'nın annesi: Kızımın 18'inci doğum günü için gelmeye söz vermiştim Otopsi raporu ortaya çıktı! MHP Karabük milletvekili adayı listesi 2023 Gabonlu Dina'nın ölümünde yeni detay! Sır dolu 7 dakika CHP Karabük milletvekili aday listesi 2023 AK Parti Karabük milletvekili adayı listesi 2023 İYİ Parti Karabük milletvekili adayı listesi 2023 Üniversite öğrencisi Dina'nın öldürülmesinde yeni gelişme! 4. kez gözaltına alınan şüpheli tutuklandı Gabonlu Dina'nın ölümünde yeni gelişme: 4'üncü kez gözaltına alındı Gabonlu öğrencinin son mesajları skandalı ortaya çıkardı! Gabonlu öğrencinin avukatı başsavcılığın açıklamasına itiraz etti! Cansız bedeni bulunan Gabonlu kızın son görüntüleri ortaya çıktı Gabonlu öğrencinin ölümüyle ilgili 5 kişi gözaltına alındı!