Eyüpsultan

21 mahallesi ve 7 köyü bulunan Eyüpsultan ilçesinin nüfusu 2013 yılındaki ADNKS verilerine göre 361.531'dur. İlçe’nin Haliç’in iç kesiminde kısa bir sahil şeridi vardır. 

Kurulduğunda bugünkü Gaziosmanpaşa'nın ve Bayrampaşa ilçelerini de kapsayan Eyüp bugünkü sınırlarına 2009'da Yayla mahallesini Sultangazi'ye vererek ulaşmıştır. Eyüpsultan ilçesi doğuda Sarıyer, güneydoğuda Kâğıthane ve Beyoğlu, güneyde Gaziosmanpaşa, Fatih ve Sultangazi, güneybatıda Başakşehir ve batıda Arnavutköy ilçelerine komşudur.

İstanbul Eyüpsultan ilçesi son dakika haberleri

"Görevimi güvenli ellerden teslim alıyorum"
Bakan Hakan Fidan'ın Eyüpsultan'daki ziyaretine beğeni yağdı! Bülent Cihantimur gazetecileri görünce polis merkezine girmeden kaçtı
Acılı baba, Bülent Cihantimur'la olan görüşmesini anlattı Eylem Tok ve oğlu ABD makamları tarafından yargılanabilir! Anne ve oğlu firarda... Baba Cihantimur'un ilk ifadesi ortaya çıktı! Yardım çağırmak yerine bakın ne yapmışlar... Yaralının kayıp telefonu Eylem Tok'un aracından çıktı! Firari anne Eylem Tok ve oğlu için kırmızı bülten talebi! Eyüpsultan'daki kazada ölen Oğuz Murat Acı’nın babasından çağrı! Ölümlü kazaya karışan oğlunu Mısır'a kaçıran yazar sessizliğini bozdu! Ünlü çiftin 16 yaşındaki oğlu lüks cip ile 5 kişiyi ezdi! 3 isim daha adaylıktan çekildi! 2'si İstanbul'dan... "Belediyenin Elektrik ihtiyacı Güneş Enerjisi Santrali'mizden" Murat Kurum İstanbul mesaisine Eyüpsultan'da sabah namazıyla başladı Bir ilçede denetimden çıkanlar şoke etti Soydukları otomobile geri gelen hırsızlar bakın ne yaptı MHP Eyüpsultan eski İlçe Başkanı Köksal Kaçmaz hayatını kaybetti Eyüpsultan'da silahla gezen çift iddialarına yalanlama 6 kedinin üzerine asit dökülerek yakıldı Yurt genelinde bayram namazı coşkusu Feshane'de sapkınlık propagandası! İmamoğlu’na tepki yağıyor... Yanlış hedefe saldırdılar; özür dileyip iş insanını kaçırdılar Ahilik geleneği "Esnaf Duası" Eyüpsultan'da yaşatılıyor İstanbul'da çöp evden 3 çocuk çıktı! İş makinesi cipin üzerine devrildi İETT otobüsüne çarpan vatmanın ifadesi ortaya çıktı İstanbul Eyüpsultan'da minibüs devrildi! Çok sayıda yaralı var Ağaçlık alana uçan otomobil alev alev yandı: 2 kişi hayatını kaybetti Eski kocadan sokak ortasında vahşet!