Iğdır

Iğdır, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Türkiye'nin en doğusunda yer alan bir ildir. Merkezi Iğdır kentidir.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin Erzurum - Kars Bölümü'nde yer almaktadır. 27 Mayıs 1992 tarihinde Kars ili'nden ayrılarak Türkiye'nin 76. ili olmuştur. 4 ilçe, 8 belediye ve 157 köyden oluşur.

Önemli bir kültür kavşağında bulunan il Ermenistan, Azerbaycan ve İran ile sınır komşusudur ve Türkiye'nin üç ülkeyle sınırı olan tek ilidir..

Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı'nın yüz ölçümünün üçte biri, il merkezine bağlı Suveren köyü'nün sınırları içindedir. TBMM'ye her seçimde 2 milletvekili göndermektedir.

Halkın temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.

Iğdır Belediye Başkanı kim oldu 2024?
IĞDIR imsakiye saatleri 2024! Iğdır iftar ve sahur vakitleri... "Biz sana değil, kızlara sorduk" diyerek 2'si kız 3 garsonu dövdüler
Kurban Bayramının ilk namazı Iğdır’da kılındı Iğdır'da hangi parti seçimi kazandı 2023? Iğdır milletvekili seçim sonuçları 2023! AK Parti Iğdır milletvekili adayı listesi 2023 İYİ Parti Iğdır milletvekili adayı listesi 2023 Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 3 ilimiz için deprem uyarısı Iğdır’da askeri araç devrildi! Türkiye beyaza büründü! Kardan tüneller açıldı... İstanbul’un en çok göç aldığı şehirler belli oldu! Peki sizin İstanbul’da ne kadar hemşeriniz var? Iğdır'da taşlı sopalı kavga! Sandalyeler havada uçuştu Sağlık Bakanı Koca koronavirüs vakalarında artış beklenen dönemi açıkladı: O aylara dikkat Iğdır'da TOKİ Sosyal Konut Projesi Hangi ilçelerde yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? Şüpheli paket paniği! Yol trafiğe kapatıldı TUİK temmuz ayı konut satış verilerini açıkladı? En çok konut hangi ilde satıldı? Güneşin ilk doğduğu şehir olan Iğdır’da gezilecek yerler ve yöresel lezzetler… EYT'de görüşme trafiği hızlandı: Bakan Bilgin o tarih için söz verdi! Iğdır’da etkili olan fırtına çatıları uçurdu, araçlara zarar verdi Sıcaklık 40 dereceyi görmüştü! Aniden bastıran yağmur korkuttu Türkiye'de ilk Kurban Bayramı namazı Iğdır’da kılındı Koyunlarını otlatmak için araziye çıkan adamdan acı haber! Gözyaşları içinde toprağa verildi! Iğdır'da dehşet verici olay: Silahını gösterirken genç kızı vurdu Çalıştığı inşatta dengesini kaybederek 3. kattan düştü! Sağanak, sele neden oldu! Köy yolu ulaşıma kapandı Iğdır’da yağmur sonrası heyelan: Iğdır-Erzurum yolu kapandı 2 yıllık özlem sona erdi: Türkiye’de ilk bayram namazı Iğdır’da kılındı Aleyna Ağgül'ü ölüme sürükleyen Gökhan Argın'a oğlundan şok mesajlar! Iğdır'da çifte cinayet! Baba 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı