Hulusi Akar

1952 yılında Kayseri’de doğmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 29. Genelkurmay Başkanı Akar, 1972'de Kara Harp Okulu'ndan ve 1973'te Piyade Okulu'ndan mezun oldu.1973-1980 yılları arasında Trakya hududunda, Kıbrıs Barış Harekatı sonrası Kıbrıs'ta tesis edilen ara bölgede ve Kara Harp Okulu'nda takım, bölük komutanlığı ve bilgi işlem subaylığı yapan Akar, 1982'de Kara Harp Akademisi'nden, 1985'te Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden, 1987'te ABD Silahlı Kuvvetler Kurmay Koleji'nden mezun oldu.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı da dahil çeşitli karargah ve birliklerde görevler yapan Akar, 1998'de tuğgeneralliğe terfi etti. Bu rütbeyle 1998-2000 yıllarında Tunceli'de İç Güvenlik Tugay Komutanlığı, 2000-2002'de İtalya'daki Müttefik Kuvvetler Güney Bölge Komutanlığı Karargahı Plan ve Prensipler Başkanlığı görevlerini yürüten Akar, 2002'de tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesiyle 2002-2005'te Kara Harp Okulu Komutanlığı, 2005-2007'de Kara Harp Akademisi Komutanlığı yapan Akar, 2007'de korgeneral oldu.

Hulusi Akar: Şehidimizin kanı yerde kalmadı!
Hulusi Akar, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı Hulusi Akar, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı!
Bakan Güler: Her türlü terör örgütüyle mücadelemizi sürdüreceğiz Akşener'in 'güney ordusu' açıklamasına Bakan Akar'dan tepki Suriye'nin kuzeyinde 19 terörist etkisiz hale getirildi Bakan Akar'dan Kayserispor'un stoperine sürpriz Depremzedelerin "Tekirdağ" korkusu... '3 milyondan fazla kişi yasa dışı geçiş yapmaya çalışırken engellendi' Bakan Akar: Şimdi ortaya çakma terörle mücadeleciler çıktı Millet İttifakı'nın toplayamadığı kalabalığı piknik alanında topladı Bakan Akar'dan terörle mücadele mesajı! Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 13 terörist öldürüldü! Suriye’nin kuzeyinde 8 terörist etkisiz hale getirildi! Bakan Akar’dan "Zap, Gabar ve Gara" vurgusu! Bakan Akar'dan Sudan'da Türk uçağına saldırıyla ilgili açıklama "Bölgeye barış gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz!" MSB: Suriye ile normalleşme adımları ele alındı Türkiye-Rusya-Suriye ve İran görüşmesi yarın Moskova'da yapılacak! 40 yıldır paçalarımıza yapışan PKK ve uzantılarını yok edeceğiz İlk Altay tankını 23 Nisan’da teslim alacağız Gül vermek isteyen vatandaşla samimi diyalog... "Bu beladan asil milletimizi kurtaracağız!" Bakan Akar: 10 terörist etkisiz hale getirildi! Hulusi Akar'dan muhalefete sert tepki Fırlatma yeniden ertelenince Bakan Akar şüphelendi! Şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz! "Ege ve Akdeniz’in dostluk denizi olması dileğimizdir!" "Son 3 ay içinde 340 teröristi etkisiz hale getirildi!" Bakan Akar'dan Danimarka'daki skandal olaya sert tepki!