hayvan

Hayvanlar biyolojik sınıflandırmada Metazoa ya da hayvanlar alemi olarak bilinen büyük canlılar grubudur. Genellikle çevrelerine uyum sağlayan ve diğer canlılarla beslenen çok hücreliler alemidir. Vücutları, embriyonun bazımetamorfozlar geçirmesiyle gelişir. Ökaryotik çok hücreli organizmalardır. Genellikle yer değiştirerek hareket eden, organik maddelerle beslenen, içgüdüleriyle hareket eden akıldan yoksun canlılar. Bugün bir milyona yakın hayvan türü bilinmektedir. Amip gibi gözle görülemeyecek kadar küçüklerinin yanı sıra fil ve balina gibi dev yapılı olanları da mevcuttur. Çevremizde hergün kaşılaştığımız kedi, köpek, at ve kuşlar, hep omurgalı canlılardır.

İlim adamları bir milyona yakın hayvan çeşidi keşfetmişler ve daha da yenileri keşfedilmektedir. Hayvanların sayıları da türden türe değişir. Hayvanlar hemen hemen dünyanın her yerine yayılmışlardır. Kutuplardaki buzullardan ekvator bölgelerine, basıncın insanın dayanamayacağı kadar yüksek olduğu okyanus diplerinden atmosfer yoğunluğunun çok az olduğu yüksek dağların zirvelerine kadar her yerde yaşarlar.

Hayvanlar Alemi, Hayvanların Sınıflandırılması
1. Omurgalılar

a. Memeliler
b. Kuşlar
c. Sürüngenler
d. Amfibyumlar
e. Balıklar

2. Eklembacaklılar

a. Böcekler
b. Örümcekler
c. Çok ayaklılar
d. Kabuklular

3. Yumusakçalar

a. Kafadanbacaklılar
b. Karındanbacaklılar
c. Yassı solungaçlılar

4. Derisidikenliler

a. Denizkestaneleri
b. Denizyıldızları
c. Yılanyıldızları
d. Denizhıyarları
e. Denizlaleleri

5. Solucanlar

6. Selentereler (Sölentereler)

7. Süngerler

8. Bir Hücreliler

a. Kökbacaklılar
b. Kamçılılar
c. Haslamılar
d. Sporlular

Hayvancılık destek ödemeleri ne zaman yatacak?
Yine hayvana şiddet: Siteye girdi diye tekmeledi, kaburgalarını kırdı Hayvan üretiminde sert düşüş yaşandı
Et fiyatlarında spekülasyona yeni önlem! Sözde hayvan koruma derneği Paw Guards'ın yöneticisi tutuklandı Yapay zeka 'Dünyanın en tehlikeli hayvanlarını' sıraladı Moraliniz yerine gelecek: İşte dünyanın en mutlu hayvanı Quokka Fransa'da protestocular hayvanat bahçesindeki aslanları saldı! Kedi bakımı zor mu? İşte dikkat etmeniz gereken 10 önemli nokta! Enerji içeceklerinde bulunan bu madde yaşlanmayı yavaşlatıyor! 10 günde 70 buzağının öldüğü köyde inceleme başlatıldı! 24 gözlü ve dünyanın en zehirlisi... Şap salgını: Tüm hayvan pazarları kapatıldı, 8 işletme karantinada Deprem bölgesi için çok önemli çağrı: Yok pahasına satmayın 'Hayvanların depremi önceden hissedebildiği' iddialarına yanıt geldi Büyükbaş ve küçükbaş desteği ile yem takviyesi onayı aldı! Türk Hava Yolları hayvanlar için aşı karnesi zorunluluğunu kaldırdı Çip uygulamasından ilk cezalar uygulanmaya başladı! Hayvancılıkla uğraşanlara devletten hibe desteği geldi! Gaziantep Doğal Yaşam Parkı yeni ‘misafir’lerine kapılarını açtı Gagasıyla kirpiyi yoldan çekti Doğada hayvanlar tarafından yapılan ve hayranlık uyandıran yapılar... Ankara’da ‘mama’ provokasyonu! Atılan taşlar personeli yaraladı Hayvanlar depremi önceden hissedebilir mi? Amerika'da sokaklarda sahipsiz kedi veya köpek yok! Peki neden? Artık uygulama üzerinden hayvan sahiplenme yapılabilecek İ Harfi ile Başlayan Hayvan İsimleri Sosyal medyada isyan ettiren görüntü: Eşeğe bira içirmeye çalıştı 'Petshoplar kasaplar odasına bağlandı' tartışması hakkında flaş açıklama Afrika’da keşfedilen antik hayvana Zelenski'nin adı verildi! Nedeni bakın ne...