Hayko Cepkin

Baba tarafından Yozgat Ermenisi olan Hayko, Özel Getronagan Ermeni Lisesi'ni bitirdikten iki sene sonra Mimar Sinan Üniversitesi'nde şan, solfej ve piyano dersleri aldı. Çeşitli yerlerde de piyano ve armoni dersleri gördükten sonra da 1997 yılında profesyonel müzik kariyerine başladı. İlk albümü Sakin Olmam Lazım ile iyi bir çıkış yapan Hayko, ikinci albümü Tanışma Bitti ile de hayran kitlesini arttırdı. 3. albümü Sandık ile daha geniş alanlara yayıldı.

İlk albümü olan "Sakin Olmam Lazım"ı albümleri arasında saymayan Hayko Cepkin, demo olarak nitelendirdiği albümünün konusunu kendi ile alakalı olarak açıklıyor. İkinci albümü "Tanışma Bitti" daha profesyonel bir yapıya sahip. Hayko Cepkin, "Tanışma Bitti"nin konusunu "korku" olarak belirledi ve insanların korkuları ile yüzleşmeleri gerektiğini işledi. Üçüncü albümü "Sandık"ın konusu ise, "ölüm" yani kaçınılmaz gerçek. Hayko Cepkin'in son albümü ise 'Aşk' konulu 13 Kasım 2012 çıkışlı "Aşkın Izdırabını..." albümüdür. 2016'da çocukluğunda dinlediği şarkıları kendine has tarzıyla yorumladığı Beni Büyüten Şarkılar Vol.1 isimli albümünü yayınladı.

30 Yıl önceki kare hayrete düşürdü! Onu görenler gözlerine inanamadı!
Hayko Cepkin'in yoğun konser takvimi dikkat çekti Yıldız Tilbe'ye sinirlenen Aynur Aydın: ''Uyuşturucu zararlıdır''
'İnsan hayatı daha önemlidir' diyen Yıldız Tilbe'ye büyük tepki! Hayko Cepkin konserinde ilginç anlar... Sesten uyuyamayan çocuklar için ninni söyledi Hayko Cepkin, sahnede dansçısını taşımak isterken düştü Sinirlerine hakim olamayan Hayko Cepkin müzik piyasasına küfür etti Aylin Aslım'dan Gülşen hakkında açıklama yapan Işın Karaca'ya çok sert sözler Kuşadası'nda yaşayan Hayko Cepkin'in fırtına ile imtihanı Ünlü isimler ‘Sensiz Olmaz’ projesinde Kızılay’a destek verdi Bakan Pakdemirli duyurdu: Fethiye'deki orman yangını kontrol altına alındı! Nedim Şener: PKK’ya laf edemeyen Hayko ve HDP, hiç farkınız yok! Hayko Cepkin 'Satanist' lafına kayıtsız kalmadı! Cepkin o videoya küfür yağdırdı: Orostopollar İstanbul'un kültürel tarihi cebinizde! Şarkıcılar arasındaki davada karar! Hayko Cepkin hayranıyla mahkemelik oldu! Hayko Cepkin takipçisine küfür yağdırdı! Hayko Cepkin, O Ses Türkiye jürisinde mi? O Ses Türkiye'nin yeni jürisi kim? Ünlü rock yıldızı jüri koltuğuna oturacak! Hayko Cepkin konser alanına paraşütle indi... Hayko Cepkin, festivale paraşütle inecek! Hayko Cepkin kiminle evlendi? Aslı Kula kimdir? O Ses Türkiye'de Gökhan'ın yerine kim gelecek? Hayko Cepkin evlendi! Hayko Cepkin'den Ezhel'e tam destek! Felaket Hayko Cepkin'i de vurdu! Asena Atalay, Hayko Cepkin'in fiziksel... Hayko Cepkin'e 'Maymuna benziyor' diyen Davut...