Havalimanı

Havaalanı, hava meydanı veya havalimanı; hava araçlarının kalkması ve inmesi için özel olarak hazırlanmış, hava araçlarının bakım ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına, yolcu ve yük alınmasına ve verilmesine ilişkin tesisleri bünyesinde bulunduran yerlerdir.

Havaalanında hava araçlarının inip kalkması için en az bir yüzey (uçaklar için pist, helikopterler için helipad veya deniz uçakları için bir su kıyısı) bulunur, ayrıca genelde hava trafik kontrol kulesi, hangar, terminal binası gibi binalar da vardır.

Uçakların inip kalkmasına uygun, ancak normalde havaalanlarının sunduğu hizmetlerin pek azının bulunduğu arazi parçasına kontrolsüz hava alanı veya uçuş pisti denir. Büyük havaalanlarında kontrol kulesi, yolcu tesisleri (lokanta, bekleme alanları vb.), bakım tesisleri, hangarlar, kargo depoları, gümrük tesisleri, itfaiye ve acil müdahale bölümleri gibi birçok bölüm ve altyapı teşkilatını kapsayabilir. Askeri havaalanına hava üssü denir. Sırf helikopterler için olan havaalanlarına heliport denir.

Hamburg Havalimanı'nda kırmızı alarm: Ateş açtı, molotof kokteyl attı
Trabzon Havalimanı'nda ‘kırmızı kil’ tehlikesi! Uzman isim uyardı... Ulaşımda rekor! Otoyol, köprü ve havalimanları yolcu rekoru kırdı
Gaziantep'te UFO paniği Bakan Karaismailoğlu, yeni Trabzon Havalimanı'nın detaylarını açıkladı Havalimanında 22 milyonluk esrarla yakalandı! 3 havalimanı uçuşlara kapatıldı: Sadece yardım uçakları kullanabilecek Bu pistler pilotların ve yolcularında korkulu rüyası! TAV, yılın ilk yarısında 29,9 milyon yolcuya hizmet verdi Havaalanında silahlı saldırı alarmı: 1 yaralı Cumhuriyet'in 'VIP' yalanı ortaya çıktı: Böyle bir talebi olmamış! Havalimanına yolcu taşıyan otobüs, kaza yapan minibüse çarptı: O anlar kamerada Açıldığında Türkiye’nin dördüncü büyüğü olacak Rize-Artvin Havalimanı'na 7 günde gelen yolcu sayısı belli oldu Dev yatırım diye açtılar... Günde tek sefer verildi Rize-Artvin havaalanı için 3 milyon yolcu garantisi mi verildi? "Bu eser hava yolu ulaşımında alınan mesafenin sembolüdür!" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Aliyev'i taşıyan uçaklar Rize-Artvin Havalimanı'na indi! Rize-Artvin Havalimanı ile bölgenin çehresi değişecek: Ekonomiye katkısı ne olacak? Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk tarifeli sefer: Erdoğan'a teşekkürlerini ilettiler! Bakan Karaismailoğlu'ndan 'Uçuşa hazırız' paylaşımı: Gözümü alamıyorum! Karadeniz'in incisi için beklenen gün geldi: Rize-Artvin Havalimanı açılışına saatler kaldı! Karadeniz'in incisi açılıyor! Açılış için geri sayım başladı Türk Hava Yolları Genel Müdürü Ekşi: Maske zorunluluğunun kalkmasından memnun oluruz Havalimanlarına en az ilkokul mezunu sınavsız işçi ve memur alımı! İşte İŞKUR başvuru şartları Rusya'dan, 1 aydır vurmadığı Dnipro Havalimanı'na çok sert saldırı! Rus hava indirme birlikleri indi: Kiev sokaklarında savaşmaya başladı! Uluslararası Bağdat Havalimanı’na füzeli saldırı Atatürk Havalimanı'nda NOTAM yayınlandı: Uçuşlar iptal!