hastalık

HASTALIK NEDİR?

Hastalık ya da sayrılık, beden veya zihinde meydana gelen, rahatsızlık, dert ve görev bozukluğuna yol açan belirli bir anormal duruma verilen isimdir. Kimileyin terim yaralanma, sakatlık, sendrom, semptom ve normal yapı ve fonksiyonun anormal çeşitlerini kapsayacak biçimde, geniş bir anlamda kullanılır.

Kelime anlamı olarak hastalık, esenliği yerinde olmayan, sağlığı bozuk olan, organlarından herhangi birinin işleyişinde bir bozukluk duyumsayan (kimse, hayvan) biçiminde kullanılmaktadır.

Uzmanlar uyardı! Hızla yayılıyor
Egzama nasıl geçer? Egzamaya ne iyi gelir? Egzama nasıl tedavi edilir? İshal neden olur? İshal nasıl geçer? İshale ne iyi gelir?
Reflü nedir? Belirtileri neler? Reflü tedavi yöntemleri nelerdir? Asperger sendromu nedir? Belirtileri neler? Asperger sendromu tedavisi Ağız kokusu neden olur? Ağız kokusu nasıl geçer? Bel fıtığı nedir? Belirtileri neler? Bel fıtığ neden oldu? Bulaşıcı hastalık alarmı: 1 milyon vaka... Topuk dikeni nedir? Neden olur? Topuk dikeni nasıl tedavi edilir? Ötenazi nedir, nasıl yapılır, ne demek? Koulrofobi nedir? Neden olur? Palyaço korkusu nasıl geçer? Trigliserid nedir? Trigliserid düşüklüğü ve yüksekliği nedenleri... Tuba Ünsal'ın çocukluğunda söylediği yalan yetişkinliğinde gerçek oldu Salgından korurken bağışıklık sisteminizi çeliğe çevirecek 10 besin! X hastalığı nedir, tehlikeli mi? Skolyoz nedir? Skolyoz neden olur? Zombi geyik hastalığı nedir? Belirtileri neler? Serdar Ortaç: Ayağımı kaybetme riskim var Kobra Murat'ın sağlık durumu nasıl, hastalığı ne? Dünya yıldızı açıkladı! İşte çok nadir görülen o hastalık! İnsan Papilloma Virüsü nedir, belirtileri neler, tedavisi var mı? Bu hastalık aslında yok ama daha erken ölüme neden oluyor! İlyas Yalçıntaş'tan sevenlerini korkutan paylaşım! Yurt dışında bu hastalığa 'beyaz akciğer' lakabı taktılar! Gazze'den yeni tahliye daha gerçekleşti! 26 hasta daha Türkiye'de! Herediter anjioödem nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri... Egzama ataklarının en büyük sebebi! İnceleme altına alındı... Vücuttaki toksinleri söküp atıyor! Karaciğeri en iyi o temizliyor... Bu hastalıklar kendini tırnakta gösteriyor! Beyaz lekelere dikkat... Reflü ve ARMA: Yemeğin Ardından Gelen Rahatsızlıkla Vedalaşın