Hakkari

Hakkâri Merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerine bağlı 4 Belde, 122 Köy, 368 Mezra, bu yerleşim birimlerinde şehir merkezlerinde 239.455, kırsal kesimde 97.126 toplam 336.581 nüfus bulunmaktadır. Yörenin %87,6 sı dağlık %10,3 ü platoluk %2,1 ovalıktır.

Hakkâri konumu ve coğrafi yapısı itibarıyla pek çok medeniyete ev sahipligi yapmıştır. Hakkâri, Med, Pers, Selevkos, Abbâsi, Selçuklu, Moğol, Karakoyunlu, Akkoyunlu ve Osmanlı hâkimiyetini görmüştür. Unesco tarafından dünya mirâsı içine alınmıştır. Ters lalesi ile ünlüdür. Hakkâri ili balcılık alanında ülke geneline katkı sağlamaktadır. Ayrıca şehir merkezine yakın mesafede kayak merkezi bulunmaktadır. Şehrin belediye başkanları 14 ağustus 2015 te öz yönetim ilanı gerekçe gösterilerek tutuklanan ve yargılama sonucunda 15' er yıl hapis cezasına çarptırılan (davaları Yargıtay`da temyiz sürecindedir) Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'dir.

Van ve Hakkari’de gizemli bir ışık görüldü
Caddeler göle döndü, araçlar suda yüzdü! Bakan Yerlikaya açıkladı: 89 şüpheli gözaltına alındı!
DEM Partililer Van'dan sonra Hakkari'yi de ateşe verdi! Hakkari'de akşam vakti deprem! Hakkari Belediye Başkanı kim oldu 2024? Olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 ilde eğitime ara verildi Hakkari'de eğitim -öğretime bir gün daha ara verildi Hakkari'de okullara 'kar' tatili Hakkari 2024 imsakiye! Hakkari iftar, sahur ve teravih saatleri… Türkiye'de yayınlanan rapora uygun tek şehir belirlendi! İşte o il.. Naci Görür'den Hakkari'yi sallayan 4.4'lük depremin ardından açıklama! Hakkari'de korkutan deprem CHP'de yaprak dökümü: Bir başkan daha istifa etti! Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan aynı yeri işaret ederek uyardı! Yol buz pistine döndü kamyonetin altında kalıyordu! İşte o anlar! 90’LARIN SINIR ÖTESİ OPERASYONLARINDA NELER YAŞANDI? Baraj suları içinde bulundu! Kan donduran görüntü! Yüksekova'da görev yapan genç müzik öğretmeninin kahreden ölümü... Ali Yerlikaya açıkladı: Buzul faciasında acı haber Hakkari'de 4.7 büyüklüğünde deprem! Diyarbakır'daki deprem sonrası Naci Görür'den 2 il için uyarı geldi Hakkari'de hangi parti seçimi kazandı 2023? Hakkari milletvekili seçim sonuçları 2023! Böyle düğün görülmedi! Bakın ne kadar altın takıldı... ''Sandıkları kıracağız, cezaevlerinin kapılarını kıracağız'' CHP Hakkari milletvekili aday listesi 2023 AK Parti Hakkari milletvekili adayı listesi 2023 İki ilde şiddetli sağanak nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 3 ilimiz için deprem uyarısı