güvenli bölge

Güvenli bölge, ilk olarak Erdoğan tarafından Mayıs 2013'teki ABD ziyaretinde dile getirilmişti. Erdoğan, dönemin ABD Başkanı Obama'ya; Suriye'de uçuşa yasak bölge ilan edilmesi, siviller için güvenli bölge oluşturulması ve koalisyon güçleriyle ortak kara operasyonu yapılmasından oluşan 3 aşamalı bir plan sunmuştu. Türk yetkililer, Suriye ile ilgili her aktörle görüşmesinde konuyu dile getirdi.

Türkiye'nin gündeme getirdiği güvenli bölge, Suriye'deki çatışmalardan kaçan sivil nüfusun can güvenliğinin sağlandığı barınma alanı oluşturulmasını öngörüyor. Türkiye bölgeyi, tüm Suriye'den göç eden sivillerin toplanabileceği ya da Türkiye'ye geçmiş Suriyelilerin arzu etmeleri halinde yerleşebileceği bir bölge olarak tasarlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 yıl önce harita ile anlatmıştı: Mültecilerin dönüşü için 3 plan gündemde
Merkel: Güvenli bölgeye ihtiyaç var... Hain saldırılara engel olacak!
Rusya ile ikinci ortak devriye tamamlandı! Milli Savunma Bakanlığı bilançoyu duyurdu "Korunması kollanması bizim için onur meselesidir" Güvenli bölgede keşif uçuşları başladı! İşte güvenli bölgeden çıkartılan terörist sayısı! 'YPG'nin çekilmesi planlanandan önce tamamlandı' Türkiye'den ABD'ye 'savaş suçu' cevabı! Erdoğan - Putin görüşmesinde dikkat çeken ayrıntı! Dünyanın gözü saat 22.00'de! "Ayan beyan ortada hepsi sobelendi!" Macaristan'dan 'iş birliği' mesajı! 'ABD vaatlerini yerine getirmedi, temizleyeceğiz' Bakan Akar'dan güvenli bölge açıklaması! Pentagon'dan yeni 'güvenli bölge' açıklaması! "Geciktirme olursa bu çalışmalar biter!" Harekat sinyalinin ardından CHP yine sahnede! İşte güvenli bölgenin detayları! Yunan başbakandan küstah çıkış ABD'den 'güvenli bölge' açıklaması Bakan Akar'dan Güvenli Bölge açıklaması... Türkiye'den müthiş Suriye hamlesi! Ceyhun Bozkurt'tan dikkat çeken tespitler... ABD'li heyetten Şanlıurfa ziyareti... Bahçeli'den Güvenli Bölge yorumu... Merkez üssü Süleyman Şah Türbesi mi olacak? ABD'li komutanlar Türkiye'ye geliyor... Org. Güler'den Donford'a 'güvenli bölge' uyarısı!