Green Card

Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı olarak veya INA'nın yürürlükteki hükümleri uyarınca ülkeden sınır dışı edilinceye kadar ikamet edilen hak, menfaat ve ayrıcalıklarla bilinir. Birleşik Devletler vatandaşlığı için 8,9 milyon kişinin hak ettiği yaklaşık 13.2 milyon yasal daimi sakini vardır. ABD silahlı kuvvetlerinde yaklaşık 65.000 kişi görev yapıyor.

ABD Hükümeti her yıl dünya üzerinden 55.000 kişiye sürekli oturma vizesi sağlamaktadır. Çekilişler bilgisayar ortamında yapılan bir kura sonucu belirlenir. İlk "yeşil kartlar" beyazdı ve 1940'ların Yabancılar Kayıt Yasası (AR-3) sonucunda ortaya çıktı. 1950 yılında İç Güvenlik Yasası'nın getirilmesiyle birlikte yeni kurallar AR-3'ün yerine I-151 ile değiştirildi. I-151 resmi adı Alien Kayıt Makbuzu Kart Formu I-151 çok hantal olduğundan, I-151 rengi nedeniyle yeşil kart oldu. 1946'dan 1964'e kadar olan ilk ve son yeşil kayıt kartıydı.

1964'ten 1977'ye kadar I-151 formunun çok sayıdaki sahte sayısından dolayı, on iki değişiklik daha yayınlandı, ancak bunların hiçbiri zaten yeşil değildi, ancak bu belgeye yeşil kart terimi verildi. 1977'de, bilgisayar tarafından okunabilen plastik form I-551 ortaya çıktı, bu hala bazı geliştirmelerde kullanılıyor. 1989'dan bu yana, geçerlilik süresiyle birlikte bu formda yeni bir grafik ortaya çıktı - kart 10 yıl boyunca yayınlandı, daha sonra yerini daha modern ve korumalı bir şekilde değiştirmek zorunda kaldı. 1997 yılının Aralık ayında, 11 Mayıs 2010 tarihinde bir başka değişiklik yapıldı. Form güvenli bir hologram, optik bellek aldı ve dünyadaki en güvenli kimlik belgelerinden biri haline geldi.

Her yıl Birleşik devletler mali yılı başlangıcı olan Ekim ayında başvurular başlar ve yaklaşık 1 ay sonra sona erer. Bir sonraki yılın mayıs ayında çekiliş sonuçları açıklanır.

Hukuki daimi asistanlar, diğerlerinin yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri'nde sürekli olarak en az beş yıl boyunca ikamet ettikleri ve iyi ahlaki karakterlere sahip olduklarını gösteren kanıtların üstünlüğünü gösterdikten sonra ABD vatandaşlığına hak kazanırlar. 18 yaşın altındakiler, Amerikalı ebeveynlerinden en az biriyle otomatik olarak ABD vatandaşlığı ve / veya vatandaşlık elde ederler. Mülteci olarak “ABD vatandaşı” olarak kabul edilen göçmenler “yurttaşlar değil, Birleşik Devletler vatandaşları” gibi, ömür boyu sürgün edilmekten muaf tutulmaktadır.

Her hukuki daimi ikametgahı (LPR), ABD hükümeti tarafından, tarihi yeşilimsi rengi nedeniyle “yeşil kart” olarak bilinen “daimi ikametgah kartı” olarak düzenlenmiştir. Eskiden "yabancı kayıt kartı" veya "yabancı kayıt makbuzu kartı" olarak adlandırıldı. Daimi ikametgah kartı, sahibinin yasal bir göçmen olduğu ve ABD'de olduğu gibi Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışmak ve çalışmak için anayasal hakları olan bir kanıt olarak hizmet eder. diğer tüm Amerikalılar. Devlet kimlik kartı ve / veya ehliyet (Gerçek Kimlik Yasası) almak için kullanılabilir. Olağanüstü durumlar dışında, 18 yaşından büyük olan göçmenler, yeşil kartlarını taşımadıkları için hapiste 30 güne kadar harcama yapabilirler.

Daimi ikamet eden kartlar için başvurular Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) tarafından kararlaştırılır, ancak bazı durumlarda Amerika Birleşik Devletleri başsavcısı adına hareket eden bir göçmen yargıcı veya Göçmenlik Temyiz Kurulu (BIA) üyesi olabilir. Kaldırma işlemleri sırasında daimi ikamet verebilir. Bir Amerika Birleşik Devletleri federal yargıcı da aynı durumda aynı şeyi yapabilir.

Green Card başvuruları açıklandı mı, ne zaman açıklanır?
Green Card başvuruları için son saatler! Green Card başvurusu nasıl yapılır? Green Card başvuru şartları neler?
Merakla beklenen Green Card sonuçları belli oldu mu? Green Card Nedir, Nasıl Alınır? Green Card başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? Green Card pasaport şartı kalktı mı? Green Card başvuruları başladı! Green Card başvuruları nereden, nasıl yapılır? Şartları nelerdir? Green Card başvuru tarihleri 2022! Green Card başvuruları ne zaman başlayacak? Green Card sonuçları ne zaman açıklanacak? Saat kaçta açıklanacak? 8 Mayıs Green Card çekiliş sonuçları! Green Card dvprogram.state.gov çekilişi isim listesi Trump'tan flaş Green Card hamlesi... FETÖ elebaşı Gülen, Green Card'ı nasıl...