Galatasaray

Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı, Galatasaray Spor Kulübü'nünSüper Lig'de mücadele eden futbol takımıdır. Galatasaray Spor Kulübü'ne ait olan Galatasaray AŞ tam adıyla Galatasaray Sportif ve Sinai Yatırımlar A.Ş, Galatasaray Spor Kulübü Profesyonel Futbol Takımı'nın sahibidir. Galatasaray Spor Kulübü'nün 1997 yılında şirketleşme sürecine girmesinin ardından kurulmuştur. Hisselerinin %55,03'ü Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne aittir, %44,96'sı Borsa İstanbul'da halka açıktır.

1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci olduklarıGalatasaray Lisesi'nde kurulan kulübün ilk spor dalıdır. Şu ana kadar 19 kez Süper Lig şampiyonu olmuş, 15 kez Türkiye Kupası ve 13 kez deTürkiye Süper Kupası kazanmış; 2000 yılında da UEFA Kupası'nı veUEFA Süper Kupa'yı kazanmıştır. Galatasaray, ayrıca Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından yapılan "Dünyanın en iyi futbol kulüpleri" istatistik çalışmasında, 2000 Ağustos ayı en iyi takımı[2]2001 Ocak ayında ise puan sıralamasında 1. sıraya yükselerek ayın lideri olmuştur.

Galatasaray 1999-00 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarını 3. olarak bitirdikten sonra, katıldığı UEFA Kupası'nı yenilmeden kazanan tek takımdır. 1999-2000 yılında, UEFA Kupası finalinde İngiltere'nin Arsenal FC kulübünü penaltılarda 4-1 yenerek, bir Avrupa Kupası kazanan ilk ve tek Türk futbol kulübü olmuştur. Galatasaray aynı yıl; Süper Kupa'yı daReal Madrid'i 2-1 yenerek kazanmıştır. Avrupa'da en fazla başarı yakalamış Türk takımı olan Galatasaray'ın kazandığı UEFA Kupası veSüper Kupa dünyada büyük bir başarı olarak görülmüş,[3] böylece Galatasaray adı tüm dünya tarafından tanınan bir marka haline gelmiş[4]ve kulüp dünya çapında büyük bir taraftar topluluğu kazanmıştır.

Galatasaray'ın Adana kafilesinde Wilfried Zaha yok
Canlı yayında Galatasaraylıları isyan ettiren ilginç açıklama! Galatasaray Adana deplasmanına rekor için çıkıyor
Okan Buruk'un sözleşme detayları ortaya çıktı Galatasaray'a 40 milyon euroluk 8 numara geliyor! Bitti bu iş... Batuhan Karadeniz'den Mauro Icardi'ye: "Böyle bir video paylaşamazsın" Galatasaray'da şok gerçek ortaya çıktı! Sözleşmesi ortaya çıktı... Galatasaray'da şampiyonluk yolunda hedef 3 rekor! Yönetimden Abdülkerim Bardakcı'ya kaptanlık dopingi Galatasaray'da devam edecek olan Dries Mertens'in maaşı belli oldu Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'na psikolojik destek "Djiku’nun arkadan darbesi var, penaltı! Şampiyon artık Galatasaray" Galatasaray'da Wilfried Zaha kulübeye hapsoldu Fenerbahçe'nin puan kaybından sonra Icardi'den flaş gönderme! Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor PFDK'ya sevk edildi! Sosyal medyayı yıktı: "Dries Mertens bizimle dalga mı geçiyorsun?" Wilfried Zaha'nın yedek kulübesindeki fotoğrafı olay yarattı Canlı yayında şok sözler: "Okan Hocam bu adamı kutlamalara sokma!" Olay yaratan açıklama: "Bir daha Hakim Ziyech'i ilk 11'de başlatma" Ahmet Çakar'dan Galatasaray - Pendikspor maçıyla ilgili olay yorum Galatasaraylıları korkutan Okan Buruk teklifi! Talipleri artıyor... Galatasaray'da kupa töreni neden ertelendi? Belli oldu... Okan Buruk: Mayıslar bizimdir! Galatasaray fark attı, üst üste 14. galibiyetini aldı! Mauro Icardi, Süper Lig'de bir ilki daha yaşadı! Galatasaray'dan flaş Okan Buruk kararı! Sözleşme imzalanmayacak Galatasaray'ın Pendik 11'i belli oldu! İşte Kerem Aktürkoğlu kararı Galatasaray - Pendikspor maçına İtalyan hakem atandı İlkay Gündoğan Barcelona'dan ayrılmaya karar verdi! Dünya devi talip Hakim Ziyech'in geleceği belli oldu! Sözleşme detayları ortaya çıktı