Eskişehir

Eskişehir, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi beşinci şehridir. 1993 yılında çıkarılan kanunla Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Nüfusu 2015 yılına göre 826.716'dir. Ortasından Porsuk Çayı geçen şehir, içerisinde Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nin bulunması nedeniyle bir öğrenci kenti görünümündedir.

Met helvası, Nuga helvası, Haşhaşlı çörek, Kalabak suyu, çibörek ve lületaşı ile meşhurdur. Ayrıca balaban kebabı da Eskişehir mutfağında önemli bir yer almaktadır. İşlenebilir lületaşı, Türkiye'de yalnız Eskişehir'de çıkarıldığı için Eskişehir taşı olarak bilinir.Türkiye'de Eskişehir ve Sivrihisar dolaylarında yetişen bir çoban köpeği olan akbaş da şehre ait önemli değerlerdendir. Sanat kurumları ve tesisleri ile kültür ve sanatta gelişmiş bir şehirdir. Anadolu Üniversitesi ve büyükşehir belediyesi bünyesinde iki adet senfoni orkestrası bulunmaktadır. Ayrıca her yıl düzenlenen Uluslararası Eskişehir Festivali ile şehirde müzik, tiyatro, resim ve sinema dallarında sergiler ve gösteriler yapılmaktadır.

Eskişehir günümüze kadar değişik uygarlıklar altında varlığını sürdürmüştür. Üzerinde kurulan medeniyetlerden bazıları Frigya, Bizans, Anadolu Selçukluları ve Osmanlı İmparatorluğu'dur.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Muharip Hava Kuvveti, Hava Füze Savunma Komutanlığı, 1. Hava İkmal ve Bakım Merkez Komutanlığı ve 1. Ana Jet Üs Komutanlığı da Eskişehir'de bulunmaktadır. Ayrıca hem askerî hem de sivil havaalanı (Anadolu Üniversitesi Havaalanı) bulunmaktadır.

Eskişehir 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği unvanlarını taşımaktadır.

Türk Hava Yolları'nın Airbus A330-200 tipi uçağı, TC-JNG, de 'Eskişehir' adını taşıyor.

CHP'li belediyelerde üst düzey akraba atamaları çığrından çıktı!
Zimmet davasında banka müdiresinin cezası belli oldu Lilith nedir? Lilith ne demek? Lilith kimdir? Lilith kime denir?
Eskişehir'de gece yarısı korkutan deprem Eskişehir Belediye Başkanı kim oldu? CHP'li adaydan "Trafiği nasıl çözeceksiniz?" sorusuna akılalmaz cevap! "Bayramdan cumaya namaza giderim" AK Partili adayın pankartına çirkin saldırı DHKP/C ve MLKP terör örgütlerine eş zamanlı operasyon! Gece yarısı panik anları! Garajda başladı 30 kişi etkilendi! CHP'li Yılmaz Büyükerşen'den skandal Osmanlı ve sefer sözleri! Şener Üşümezsoy deprem için o ili işaret ederek tehlikeyi açıkladı! Erdoğan'dan güldüren Eskişehirspor yanıtı: "Ben gelip oynayamam" Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençlik aşkıyla Eskişehir" programına katıldı! AK Parti'nin Eskişehir ilçe belediye başkan adayları belli oldu! Hatipoğlu’ndan Özel’e ağır cevap: Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu göndermesi Yeni doğmuş bebeğin cesedi tam da burada bulundu! Türkiye şehitlerini son yolculuklarına uğurladı Aday gösterilmeyen Büyükerşen'den sitem: Üzülmedim ama kırıldım! Beklenen yağış başladı! İşte il il son durum! Evladı öldürmüştü! Oğlunun ve eşinin cezası belli oldu İYİ Parti’den istifa etmişti: Rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı Valilik'ten karar: Dilencilere para vermek yasaklandı İYİ Parti'nin bir adayı daha belli oldu Karayolu trafiğe kapatıldı Eskişehir'de yangın faciası! Eskişehir'de orman yangını! Eskişehir öğrenci yurt fiyatları! Uygun fiyatlı öğrenci yurtları... Eskişehirspor'a sol bek takviyesi Eskişehirspor eski oyuncusunu transfer etti