EKPSS

EKPSS Nasıl Yapılır?

EKPSS sınavı engelliler için olduğu için engel grupları ve eğitim düzeyine göre ayrı ayrı yapılır. Engel gruplarına göre öğrenme ve algılama becerileri ölçülürken, dil gelişimi ve iletişim sağlamasına da bakılır. Adaylar engel durumuna göre sınav esnasında kendilerine yardımcı olacak okuyucu ya da işaretleyici olarak sınav görevlisi talep edebilirler.

EKPSS sınavları, diğer KPSS gibi sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıl boyunca geçerliliğini korur.

Engelli Memur Kontenjanları

Engelliler için ayrılan kadrolar tespiti için toplam memur sayısının yüzde 3’ü dikkate alınır. Kurumlar için bu oranda engelli memur istihdam etmek bir zarurettir. Bu sayede kamuya alımlar arttıkça, engelli memur alımları da aratacaktır.

Kurumlar tarafından engellileri istihdam edecekleri boş kadrolar belirlenir ve DPB’na bildirilir. Uygun kadro yoksa da değişikliğe gidilir ve kadro oluşturulur. Kadro için gerekli eğitim düzeyi, unvan ya da hizmet sınıfına göre engelliler arasından KPSS ya da kura usulüyle atamalar yapılır. Engelli adaylar için bir üst yaş sınırı söz konusu değildir.

2024 EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
2024 EKPSS ne zaman, nasıl başvurulur, başvuru tarihleri ne zaman? EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? EKPSS sonuçları bugün açıklanır mı?
EKPSS-2022 başvuruları başladı! EKPSS başvurusu nasıl yapılır? Sınav ücreti ne kadar? İş arayan vatandaşlara müjde: 100 bin personel alınacak! KPSS A grubu meslekleri nedir? KPSS A grubu ne anlama geliyor? EKPSS 2022 ne zaman yapılacak? Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tarihi belli mi? Engelli personel yerleştirme sonuçları açıklandı EKPSS sonuçları açıklandı EKPSS kura başvuru kılavuzu! EKPSS kura sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 EKPSS sınavı ne zaman? Sınav yerleri belli oldu mu? 2020 EKPSS sınavı ne zaman? Başvurular ne zaman başlayacak? KPSS ön lisans başvurusu ne zaman 2020? KPSS Ortaöğretim ve önlisans başvuruları başladı mı? KPSS Sınav yerleri ne zaman belli olacak 2020? Çocuk yoğun bakım doktorlarının gözyaşları... KPSS tercih kılavuzu 2020/6 yayınlandı mı? KPSS tercih yolunda önemli gelişme! Ertelenen EKPSS ile ilgili önemli açıklama Hangi sınavlar ertelendi 2020? EKPSS atama sonuçları sorgulama ekranı! EKPSS atama sonuçları açıklandı mı? EKPSS 2019 nitelik kodları nedir? 6225,2049,7361.. EKPSS tercihler ne zaman 2019? Tercih kılavuzu! EKPSS branş sıralaması 2018 nasıl bakılır? EKPSS başvuru tarihleri açıklandı 2020! 2018 EKPSS sınav sonuçları açıklandı! 2018 EKPSS soruları ve cevapları açıklandı! EKPSS tercih sonuçları açıklandı! Memur adayı engelliler için EKPSS'de önemli... Merakla beklenen EKPSS tercih sonuçları...