Düzce

Düzce, Türkiye Cumhuriyeti'nin Karadeniz Bölgesi'nin Batı Karadeniz Bölümü'nde yer alan ildir. İlin valisi Zülkif Dağlı'dır.

Tarihi

Düzce’nin tarihi, MÖ 1390-800 yılları arasında hüküm süren Hititler'e kadar uzanır. Orhan Gazi’nin komutanlarından Konuralp Bey’in Bizans Tekfurları ile 1323’te yaptığı savaşlar sonucu Osmanlı topraklarına katılan Düzce, 1869 yılına kadar Kastamonu Vilayeti Bolu Mutasarrıflığı, Göynük Kasabası’na bağlı bir bucak olarak tarihte yer almıştır. 1869 veya 1870 yılında Bolu Sancağı’na bağlı Kaza olmuştur. 1999 yılına kadar ilçe olan Düzce 1999 Gölcük depremi ve 1999 Düzce depreminin ardından dönemin 57. Türkiye Hükûmeti tarafından TBMM'de alınan il statüsü verilme kararı ile ve 9. Türkiye cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in onayı ile il statüsü verilmiştir.

İki ilde birden ortaya çıkan kokunun nedeni belli oldu!
Yeniden Refah Partili başkan milletvekiline küfretti... Yüzünde maske elinde tırpanla bayram tatiline çıkan sürücüleri uyardı!
“Takma kafana, zaferin küçüğü büyüğü olmaz" Düzce Belediye Başkanı kim oldu 2024? İtalyan şef Danilo'dan iftar programı! Düzce huzurevini ziyaret etti! İşte sandık başından renkli kareler 41 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı DÜZCE imsakiye 2024! Düzce sahur ve iftar saatleri... YRP’nin adayı Davut Güloğlu vatandaşın üzerine yürüdü! Çöp konteynerinde eti sıyrılmış at kemikleri bulundu İşte amatör futbolcuların sahadayken zor anları... Para istedi 'ret' cevabı alınca ayağından vurdu! Bunun adı da gıda terörü: Fırında çizmeleriyle rafların üzerinde gezdi 3 tosunun saldırısına uğradı: "O kadın cesareti ile beni kurtardı” Düzce Belediye Başkan adayı Özlü meşalelerle karşılandı "Yobaz ilçe" skandalı sonrası CHP'li vekilden ilginç özür! Elon Musk Düzce'yi karıştırdı Saat verildi! Fırtına geliyor... Prof. Dr. Naci Görür Marmara depremi için uyardı! AFAD açıkladı: Düzce'de korkutan deprem Sosyal medyanın gündemindeydi: O genç için valilikten açıklama Polisler de şaşkın: Uyuşturucunun etkisiyle kuğu gölü balesi yaptı TEM'de korkunç kaza! Alev alev yanan araçta can verdi Düzce'de ulaşıma ve suya geldi Çatıda çıplak güneşlenen kişinin kim olduğu ve cezası belli oldu! Dikkat çatıda çıplak var! Polis gelince... O kentte sular kesilecek! Bazı personeller idari izinli sayılacak... Düzce'de kuvvetli yağış: 8 köyde evler ve ekili alanlar zarar gördü Düzce'de hangi parti seçimi kazandı 2023?