Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin ederek göreve başlamasıyla yürürlüğe giren yeni sistem, Türkiye için tarihi bir değişim getiriyor. Yeni sistemin Türkiye'ye getirdiği yenilikler ve kattığı faydalar özetle şöyle:

1. Yeni sistemle Türkiye'yi cezai sorumluluğu olan Cumhurbaşkanı yönetecek. Her türlü işlem ve eylemden sorumlu olacak olan cumhurbaşkanı, eylemlerinden dolayı yargı yolu da açık olacak.

2.Yeni sistem devlet yönetiminde çift başlılığı da sona erdirecek. Cumhurbaşkanı hem hükümetin, hem de devletin başı olacak.

3.Meclis'in yasama ve denetim mekanizmaları güçlenecek.

4.Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde cumhurbaşkanı, daha önce olduğu gibi yine doğrudan halk oylarıyla belirlendi. Beş yıllığına seçilen cumhurbaşkanı, en fazla iki dönem cumhurbaşkanlığı yapabilecek.

5.Yeni sistem kapsamında, mevcut bakanlıkların sayılarında azaltılmaya gidildi. Yeni dönemde bakanlıkların sayısı 16 olacak.

6. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Teşkilat Yapısında, cumhurbaşkanlığına bağlı ofis ve kurullar da hizmet verecek.

7. Cumhurbaşkanı, Genel Bütçe Kanunu dışında yasa hazırlayamayacak. Cumhurbaşkanı'nın hazırlayacağı Bütçe Kanunu, TBMM'nin onayına sunulacak. TBMM'de hükümet sıraları olmayacak, yasa görüşmelerinde bakanlar yer almayacak.

8. Cumhurbaşkanı ve Meclis, karşılıklı olarak seçimlerin yenilenmesi kararı verebilecek. Verilen kararla birlikte hem Cumhurbaşkanlığı, hem de parlamento seçimleri birlikte yenilenecek.

9. Yeni sistem Cumhurbaşkanına yargı yolunu da açıyor. Cumhurbaşkanı her türlü eylem ve işlemlerine karşı cezai sorumlulukla karşı karşıya kalacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kınanması gereken İran değil, Netanyahu'dur!
Cumhurbaşkanı kararları açıklayacak! Masada 4 ana başlık var Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplanıyor
Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışması finalinde konuştu! Akaryakıt fiyatları 3 haneye mi çıkacak? DMM'den açıklama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten dikkat çeken açıklama... Dünyanın gözü İstanbul'da! Erdoğan tarihi teklifi duyurdu... 'Göçükteki madenci sayısı resmi rakamın beş katı iddiası doğru değil!' Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT Başkanı Kalın'ı kabul etti! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı! DMM'den e-Devlet dolandırıcılığına karşı kritik uyarı! Türkiye 'savaş' olarak kabul etti! Geçişine asla izin yok Milyonlarca çalışanın ve emeklinin gözü bu toplantıda! Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde kabine bugün toplanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması manipüle edildi! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı! SuperHaber araştırdı: MİT, Cumhurbaşkanlığı'na 'yargı' raporu sunmadı! Erdoğan'dan üniversite öğrencilerine büyük müjde! Erdoğan'dan sert mesaj: İsrail bir an önce durdurulmalı... Cumhurbaşkanlığı personel alımları başladı! İşte, aranan şartlar... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan'a gönülden destek! Ulaştırma yatırımlarınıda 3 yıllık yol haritası belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Dışişleri Bakanı Attaf'la görüştü! Türkiye ve AB arasında vize serbestisi görüşmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi ve enflasyon açıklaması! "Günaydın" iftirasına İletişim Başkanlığı'ndan tepki... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: Çıkın açıklayın Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Fındık alım fiyatları belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon hakkında önemli mesaj! Gözler Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında! İşte kritik başlıklar...