Ceza

Cezanın genellikle kabul edilen üç temel amacı vardır.

Adaletçi olarak nitelenen görüşlere göre cezanın özel bir amacı olmayıp, cezanın kendisi amaçtır. Adalet, suçlunun yaptığı kötülüğün karşılığını görmesini gerektirir. Bu nedenle, yararı olsun olmasın ceza, adaletin bir gereği olarak mutlaka uygulanmalıdır.
Özel (bireysel) önleme olarak anılan görüşe göre ise cezanın amacı, suçlunun ıslah edilmesi ve tekrar suç işlemekten caydırılmasıdır. Dolayısıyla ceza, bireysel önlemeye, kişinin ıslahına hizmet etmelidir.
Genel (toplumsal) önleme görüşünde cezanın amacı, cezanın korkutucu etkisiyle toplumdaki potansiyel suçluların suç işlemesini önlemedir. Suç işlendiğinde cezanın uygulanması suretiyle, toplumda henüz suç işlememiş kişilerin de bunu görerek suç işlemekten cayması amaçtır.

Reklam Kurulundan "Gıda Dedektifi" hesabına idari para cezası
Ürün etiketlerinde değişiklik! O kelimeler artık yasaklandı Okul müdürünün cezası belli oldu
Artan şikayetlerin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti Bebeğini ölüme terk edip tatile gitmişti! EFT dahil bütün para transferleri tek tek incelemeye alındı Drift yapan genç spiker trafiği birbirine kattı: "Yıkmaya geldim...” Ticaret Bakanlığı stokçulara göz açtırmıyor: 103 milyon lira ceza Ticaret Bakanlığı'ndan 58 firmaya 86 milyon TL ceza Kurallara uymayanlar yandı! Yeni yılda trafik cezaları cep yakacak Sevgilisinin kız arkadaşına yaptıkları 'bu kadarına pes' dedirtti! Hakem Halil Umut Meler'e saldıran Faruk Koca ne cezası alacak? Kendi bebeğini dakikalarca darp etti! O baba hakkında karar! Arka Sokaklar dizisinin o sahnesine eleştiri ve ceza! Sürücülere kötü haber! 1 ay sonra geçerli olacak Samsun'da uyuşturucu ticaretine ceza yağdı! UEFA'dan şok ceza! Faturayı İsmail Kartal'a kestiler Sahibinden.com'a 40,1 milyon lira para cezası verildi Karanlık ticari tasarımlar Reklam Kurulunun radarına girdi Kayseri'deki terör saldırısının faillerinin cezası belli oldu Deniz Baykal’a kaset kumpası kuran polisin cezası belli oldu Teröristbaşı Öcalan’a övgüler düzülmüştü! RTÜK’ten TELE1’e ağır ceza Pandemi döneminde kesilen cezalar iade edilecek! PFDK'dan Samet Akaydin ve Zaniolo kararı! AB'den Facebook'un sahibi Meta'ya tarihi ceza: 1,2 milyar euro 2 BİN TL ALTI KAMU BORÇLARI SİLİNİYOR O cezalar resmen silinecek! Ehliyet affı alkolü kapsıyor mu? 2023 ehliyet ceza puanı silinecek mi? Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan yalan habere ceza sinyali! PFDK açıkladı! İrfan Can Kahveci'nin cezası belli oldu