Cengiz Er

Rize'nin Mişona köyünde 1966 yılında doğan gazeteci Cengiz Er, ilk, orta ve liseyi Rize'de okudu. 1984 yılında Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'na giren Cengiz Er, Ankara'da üniversiteyi bitirdikten sonra stajyer olarak TRT'de gazetecilik mesleğine başladı.

Kanal 7'de 9 yıl

Dokuz sene boyunca, Kanal 7'de çalışan Cengiz Er; editörlükten, haber müdürlüğüne kadar birçok görevde yer aldı.

Cengiz Er mesleki deneyimini ve Kanal 7 günlerini bir röportajında şöyle anlatmıştı;

"1994'te Kanal 7'ye girdim. Nabi Avcı (şu anda Kültür ve Turizm Bakanı) başbakanın eski danışmanıydı. Onunla Ankara'dan tanışıyordum. Kanal 7'nin kurucularından ve işk Genel Yayın Yönetmeniydi. 1994 Temmuzu'nda, Reşitpaşa Emirgan'da bir villadan yayına başladık. Kanal 7'de muhabir olarak başladım Televizyon muhabirliğine. Siyaset ve Polis-adliye muhabiri olarak çalıştım.

Bir İstanbul kanalıydı ilk başta. Her şeye koşturuyorduk. Üç-dört sene sonra, elimiz kalem tutuyor diye sahadan beni masaya çektiler. İstihbarat şefliği, editörlük derken, haber müdürlüğüne terfi ettim. Yöneticiliğe çok erken geçtim. İçimde uktedir. Keşke arazide biraz daha kalsaydım. Gazi olayları, Ümraniye olayları, Civangate skandalı. Tayyip Bey'in İBB Başkanlığı dönemi, cezaevi günleri, 28 Şubat fırtınası... Tayyip Bey'in cezaevine girdiği günlerde, ben Kanal 7'de haber müdürüydüm."

KALAN 7'DEN STAR TV'YE

Cengiz Er Kanal 7 macerasının ardından 2 yıl kadar Star TV'de haber koordinatörlüğü yaptı. Daha sonra Kanal 24'ün kurucu genel koordinatörlüğü görevini üstlendi. Genel yayın yönetmeni ve Star medya grubu İcra Kurulu üyesi oldu.

Gazeteci Cengiz Er, 2011 yılından itibaren de Turkuvaz Medya Grubu'nun haber kanalı, aHaber'in kurucu genel yayın yönetmenliği görevine getirildi. 2013 yılının sonlarına doğru da aHaber'den ayrıldı.

Cengiz Er, aHaber'den ayrılmasının ardından internet projesi SuperHaber'i yarattı.

Bu proje aslında bir haber kanalı projesi olarak oluşturulmuştu ancak digital bir mecraya dönüştü.

SuperHaber, yayın hayatının dört yılını geride bıraktı. Emin adımlarla, "Sadece haber ve etkili yorum" parolasıyla yoluna devam ediyor.

PKK ile mücadeleyi savaş olarak gören Özgür Demirtaş'a tepki yağıyor
Juan Mata için övgü dolu sözler HULUSİ AKAR SUPERHABER’E KONUŞTU….
Erdoğan: Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumadım İstanbul'un tarihi yerlerinin sessizliği böyle görüntülendi! Şoray Uzun gülmekten kırdı geçirdi! 90'ların efsane kadrosu Beylerbeyi'nde buluştu! Duymadık Demeyin'de haftanın 4.günü! Cumhurbaşkanı Erdoğan nikah şahidi oldu! Erdoğan'ın dayısı Rize'de toprağa verildi! Erdoğan'ın dayısı Rize'de toprağa verildi! Cengiz Er'in acı günü... SuperHaber Mars'ı arıyor... Türkiye seferber oldu! EURO 2024'ün Almanya'ya verilmesine ilk yorum "Almanya’ya 136 kişilik FETÖ listesi ilettik" BM zirvesindeki S-400 atışmasını anlattı Erdoğan: İçişleri Bakanlığı inceleme başlatmak... Amerikalı Mücahid'in paralı tetikçileri küçük... Cem Küçük ve Fuat Uğur SuperHaber'in sahibi...