Brexit

Brexit Nedir? Kökeni Nereye Dayanıyor?

Daha önce Yunanistan için de kullanılan Grexit (Greece-exit) Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkma isteğini özetleyen bir tanım olarak ortaya atıldı.
Bu terimi İngiltere'nin AB'den ayrılması için yapılan referandum sürecine adapte eden politikacılar ve sivil toplum örgütleri Grexit'in Brexit'e çevrilmesine sebep oldu.

Bretix'in Kelime Anlamı

Britanya'nın (Birleşik Krallık) ilk iki harfi (Br) ile exit (çıkış) kelimesinin birleşmesi sonucu oluşan Brexit, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkması anlamına geliyor. İngiliz basınında Avrupa Birliği'nden ayrılmak istemeyenler tarafından Britain ve İngilizce kalmak anlamına gelen Remain kelimeleri birleştirilerek Bremain ifadesi kullanılıyordu.

İngiltere'de 6 yılda 5 Başbakan değişti: İşte nedeni...
Johnson'ın eski danışmanından tepki çeken Türkiye sözleri: Mimikleri İngilizleri çileden çıkardı İki ülke savaş gemilerini gönderdi
İngiltere'nin AB'den ayrılığı resmen tamamlandı Babası Fransız pasaportuna başvurdu AB ve İngiltere arasında Ticaret Anlaşması imzalandı İngiltere ve Türkiye'den tarihi anlaşma 'Brexit sürecini dakika dakika takip ediyoruz' Brexit'e son nokta resmen konuldu! Cem Özdemir de koronaya yakalandı! Çelik: Avrupa için reform zamanı,Türkiye zamanıdır İngiltere artık AB üyesi değil... İngiliz bayrakları, AB kurumlarından indirildi... Avrupa Parlamentosu Brexit Anlaşması'nı onayladı! Avrupa'da yeni dönem... Brexit parlamentoda kabul edildi... Brexit anlaşması kabul edildi Johnson'dan AB'ye kötü haber İngiltere'de sandıktan Boris Johnson çıktı! İngiliz muhafazakarlar AK Parti'den feyz alıyor AB'den kritik Brexit kararı Brexit yeniden ileri tarihe ertelendi! İngiltere'de Boris Johnson'a büyük şok! Avrupa Birliği ve İngiltere, Brexit'te anlaştı! AP'den İngiltere'nin Brexit teklifine ret! Anlaşmasız Brexit senaryosu açıklandı... Johnson erken seçim istedi... Boris Johnson'a muhalefetten ağır darbe! Boris Johnson parlamentodaki çoğunluğu kaybetti! İngiltere'da post-modern darbe