Bekir Pakdemirli

Bekir Pakdemirli, 1973 yılında İzmir’de doğmuştur. Merhum Türk siyasetçi Ekrem Pakdemirli‘nin oğludur.

Bilkent Üniversitesi, İşletme Fakültesi’ndeki lisans eğitiminin ardından, Başkent Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü’nde doktora çalışmalarını tamamlamıştır.

Pakdemirli, gıda, teknoloji ve otomotiv alanında serbest girişimcilik yapmış, çeşitli şirketlerin kuruluşunda bulunmuş, yöneticiliğini yapmıştır. Bunun yanı sıra kariyeri süresince Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşunda yer alan bir seramik firması ve halka açık bir gıda firmasının Genel Müdürlük görevlerini üstlenmiştir.

Çok uluslu bir şirket olan McCain Foods şirketinde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuş, halen McCain şirketi ile danışmanlık ilişkileri devam etmektedir.

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ve Albaraka Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği’ni sürdürmekte olan Pakdemirli, sosyal sorumluluk hassasiyetiyle Tarkem – Tarihi Kemeraltı A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği ile Türkiye Ruh Sağlığı Tedavi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanında, Anadolu Otizm Vakfı Mütevelli Üyeliği’ni ve Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği üyeliğini sürdürmektedir.

Ege TV’de haftalık ekonomi programı yapan Pakdemirli, aynı zamanda deniz kaptanı, pilot ve amatör telsizcidir.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci TBMM'de yemin etti
Görevden affını isteyen Bekir Pakdemirli'den ilk paylaşım Vahit Kirişçi Kimdir? Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi kimdir, kaç yaşında? Nereli?
Tarım ve Orman Bakanlığı'nda görev değişikliği! İşte Bekir Pakdemirli'nin yerine gelen isim Çiftçiye toplam 177 milyon liralık destek ödemeleri başladı Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Ağzımdaki maske ne zaman çıkarsa fiyatlarda düşüş yaşayacağız Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan girişimci ve gençlere hibe müjdesi Bakan müjdeyi verdi: 244 milyon liralık destekleme ödemeleri bugün başladı Bakan Pakdemirli müjdeyi verdi: Ödemelere bugün başlıyoruz! TAGEM Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Kalyoncu vefat etti Bakan Pakdemirli merak uyandıran paylaşımlarına açıklık getirdi Bakan Pakdemirli Erzurum'da konuştu: "Kuraklık desteği getirdik, piyasalar bunun çok üstünde oluştu" Bakanlıktan genelge: Tehlike arz eden köpekler bu alanlara giremeyecek MİT'ten Tarım Bakanlığı'nda FETÖ operasyonu: Üst düzey yönetici görevden alındı! Bakan Pakdemirli'den çiftçiye müjde! 13.8 milyon liralık destek ödemelerine başlandı Bakan Pakdemirli açıkladı: Destek ödemeleri hesaplara yatıyor 'Gıda Denetim Seferberliği' başlıyor: Bakan Pakdemirli'den vatandaşlara çağrı Bakan Pakdemirli traktör kullanıp elma hasadı yaptı Fahiş fiyatlara karşı kritik hamle: Denetimler sürüyor, Gıda Komitesi bu hafta toplanacak Çiftçiye 60 milyon liraya yakın destek ödemesi başladı Bakan Pakdemirli: 5 yangın söndürme uçağı alınacak Yangınlarda son durum: 6 ilde 13 yangın devam ediyor Alevlerle mücadele devam ediyor! İşte yangın bölgelerinden son durum... Pakdemirli açıkladı: 7 günde 38 ilde, 163 yangından 152'si söndürüldü Bakan Pakdemirli: 132 yangından 125'ini kontrol atına aldık Bakan Pakdemirli'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: "Hiçbir zaman yangın söndürme ihalesi yapmadık" 3 ildeki toplam 5 yangın kontrol altına alındı Bakan Pakdemirli 'Yarın daha dikkatli olmalıyız" diyerek uyardı İşte orman yangınlarındaki son durum: 4 ilde 10 yangın devam ediyor Yangın faciasında hayatını kaybeden Gardaş çifti son yolculuğuna uğurlandı