AVM

Mağaza, büyüklüğüne göre reyonlardan oluşabileceği gibi bir mağazalar topluluğu şeklinde de olabilir.

En büyük alışveriş merkezi 1986'dan bu yana faaliyette olan ve Dünya'nın en büyük alışveriş merkezi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Kanada Edmonton, Alberta'daki West Edmonton Mall'dır.

Son yıllarda insanlarda gelişen alışveriş kültürü farklılık göstererek sokak mağazalarından şehir alışveriş merkezlerine ilgi artmıştır. Alışveriş merkezleri insalara alışverişin yanı sıra eğlence, sinema, etkinlik ve çeşitlilik gibi imkânlar da sunduğu için insanların odak noktası hâline gelmiştir. Ve büyük bir hızla tüm Dünya'da yeni AVM'ler açılmaktadır.

En büyük AVM yatırımcısı Rönesans halka açılıyor 
Bir döneme damga vuran dünyaca ünlü AVM iflas etti Kanyon AVM'de dehşet anları!
Alışverişte patlama yaşanıyor! AVM Ciro Endeksinde yüksek artış Rize'de tepki çeken yılbaşı süslemesi için AVM'den açıklama 6 katlı AVM'de yangın faciası! Aylarca gizlice alışveriş merkezinde yaşadı: Kendi masası bile vardı AVM tuvaletine FETÖ kaçmış! İşte kirli para trafiği... Açılışı yapılmayan AVM’nin çatısı alev alev yandı! AVM'ye patlayıcı bırakmak isteyen teröristler yakalandı AVM yangınında işletme sahibinden korkunç iddia: "Dükkanımı yaktılar" İndirimi duyunca hücum ettiler! AVM’ler ekonomik kriz nedeniyle zor durumda! Borçlarının faizini bile ödeyemiyor AVM'de otopark ücreti ödeyenler dikkat! AVM'de ilk 3 saat ücretsiz mi? Ortalık savaş alanına döndü! Akılamaz anlar! Camlar kırıldı, insanlar ezildi... AVM otoparkında dehşet! Okuyunca şoke olacaksınız... AVM'de feci ölüm! Üçüncü kattan aşağıya bakarken... İstanbul'da bir AVM'de silahlı kavga: Yaralılar var! Sağanak yağışta AVM’nin tavanı çöktü! O anlar kamerada... Alışveriş merkezinde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var! Ukrayna'da bir AVM, Rusya tarafından füzeyle vurulmuştu: Zelenskiy, vurulma anını paylaştı Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy duyurdu: Rus füzeleri çok sayıda kişinin olduğu AVM'ye isabet etti Alışveriş merkezinde yangın paniği: 9 yaralı Rusya, Harkov’da AVM’yi hedef aldı! Diyarbakır'da şüpheli valiz paniği! Ekipler fünye ile patlattı Bursa'da AVM'deki bir mağazada çıkan yangın sonucu tavan çöktü! Beşiktaş'ta dünyaca ünlü mağazada hırsızlık! Alışveriş merkezini ayağa kaldırdılar! AVM inşaatının temel kazısında korku dolu anlar: Yaralılar var! AVM'de korkutan yangın!