Arkeolog

Arkeoloji, arkeolojik yöntemlerle ortaya çıkarılmış kültürleri, sosyoloji, coğrafya, tarih, etnoloji gibi birçok bilim dalından yararlanarak araştıran ve inceleyen bilim dalıdır. Türkçeye yanlış bir şekilde "kazıbilim" olarak çevrilmiş olsa da kazı, arkeolojik araştırma yöntemlerinden sadece bir tanesidir.

Beyin ameliyatı izine rastlandı! Bu keşfi dünya konuşur!
DEAŞ'lı teröristler yıkmıştı: Irak'ın kuzeyindeki kapının altından tarih çıktı Arkeolog köpek, gümüş paralarla dolu bir çömlek ortaya çıkardı!
Antik şehir Akropolis'e yapılan beton yola tepki var! Göbeklitepe neden piramitlerden bile daha önemli? Afrika'da en eski insan mezarı keşfedildi Mısır tarihi keşfi duyurdu DEAŞ katletti kalıntıları bulundu Zeugma Müzesi'nin kayıp eserleri tarifle aranıyor Sultan Kılıçarslan'ın kayıp mezarı bulundu Bu kule kafataslarından yapıldı 30 bin yıllık ikizler bulundu İşte çığlık atan mumyanın sırrı Zeugma'daki sır açığa çıktı 'Patara' kütere kavga! Yol yapımı sırasında 115 iskelet bulundu! Arkeolog Merve'nin savunması ortaya çıktı Arkeolog Merve'nin sır ölümü! Görevden alındılar Arkeolog Merve'nin intihar notu ortaya çıktı! Bakanlık soruşturma başlattı... Arkeolog Merve'nin intiharı geride soru işaretleri Çorum'da 2 bin yıllık lahit bulundu! Tam 11 bin 300 yıllık! Güzelliği ile büyülüyor! 20 tabut bulundu! Türkiye'nin kehanet merkezi orası! Bu çocuk tam 500 yaşında! Çömlekten çıktı! Tam 3 bin yıllık... Arkeoloji müzesi ziyarete açıldı 2 bin yıllık ölümsüzlük iksiri!