Angela Merkel

Angela Dorothea Merkel (d. 17 Temmuz 1954, Hamburg), Almanya başbakanı. Mecklenburg-Vorpommern'den milletvekili olduktan sonra 22 Kasım 2005 tarihinde Almanya Şansölyesi seçildi. 10 Nisan 2000 tarihinden beri Hristiyan Demokrat Birliği'nin federal başkanlığını yürütmektedir. 2002-2005 yılları arasında CDU-CSU parlamento grubunun başkanı idi. 2005-2009 yılları arasında Almanya Sosyal Demokrat Partisi ile Büyük Koalisyon, 2009-2013 yılları arasında Hür Demokrat Parti ile koalisyon, 2013 yılından beri de Almanya Sosyal Demokrat Partisi ile Büyük Koalisyonun Şansölyesi olarak Almanya'yı yönetmektedir.

Almanya'nın 1871 yılında modern bir devlet olmasından sonraki ilk kadın şansölye olup, II. Dünya Savaşı'ndan beri en genç Alman şansölyesidir.

Kafası çok karışık: Biden şimdi de ölü liderlerle konuştuğunu söyledi
Almanya Başbakanı Olaf Scholz yurttaş buluşmasında yuhalandı AB Liderler Zirvesi'nde Merkel'e veda...
Erdoğan ve Merkel arasında gülümseten 'koalisyon' diyaloğu Almanya Başbakanı Angela Merkel İstanbul'da! Erdoğan ile bir araya geldi Almanya'da seçim sona erdi: Nazilere yakın AfD partisi yüzde 11 oy aldı! Merkel'den sonra göreve kim gelecek? Angela Merkel'den kritik Taliban mesajı: Devam etmeli! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile Afganistan'ı konuştu! Merkel'in Afganistan değerlendirmesinde Türkiye detayı: "Birlikte çalışmamız gerekiyor" ABD, Angela Merkel'i de izlemiş "Türkiye-AB ilişkilerinde yakalanan ivme kaybolmamalı" Merkel sorunlarla gündemde olan aşıyı yaptırdı Merkel: Yeni bir salgınla karşı karşıyayız "Gençleri öldüren korona İngiltere'den geliyor" Merkel, maskesini kürsüde unuttu Ankara-Berlin hattında kritik temas AB'den ABD'ye sosyal medyayı dizginleyelim çağrısı! Merkel'in yerine geçecek isim belli oldu Merkel'den Twitter'a Trump tepkisi Ülkede kısıtlamalar 26 gün uzatıldı Almanya'da kamuya açık alanda alkol yasaklandı Merkel ve Macron'dan Türkiye açıklaması Merkel: Türkiye gerilimi artırıyor Tutuştular! Merkel de ateşkes istedi 'Ankara ve Atina görüşmeye hazır!' Türkiye-AB arasında kritik zirve! Erdoğan, Merkel'le görüştü Merkel'in sözlerinin ardından Türkiye tek ses Macron ve Merkel'den Doğu Akdeniz zirvesi