Alibaba

Alibaba.com'un ihracatçıların başka ülkelerdeki alıcılarıyla iletişime geçebilmeleri için gereken önemli bilgileri yönetebilmelerini sağlayan birçok sanal ürünü bulunmaktadır. Ayrıca müşteriler ürünlerini fotoğraflar ve açıklamalarla birlikte kategorilere göre sıralanabildiği, her müşterinin şirket profilini oluşturabileceği, iletişim bilgilerinin bulunduğu bir çeşit sanal showroom şeklinde mini-site sahibi olabilmektedir.

Softbank ve Yahoo!, Alibaba'nın en büyük pay hissedarlarıdır. Yahoo!, 2005 yılında Alibaba’nın yüzde 40 hissesini, 1 milyar dolara satın aldı. 31 Ağustos 2014 itibarıyla şirketin % 32.4'ü Softbank'a, %16.3'ü Yahoo!'ya aittir.

Şirket, 19 Eylül 2014'te New York Borsası'nda (NYSE) yaptığı 24.7 milyar dolarlık hacimli halka arz ile tüm zamanların en büyük halka arzını gerçekleştirdi.

E-ticaret devinin yıllık geliri yüzde 59 düştü
Jack Ma borsa yatırımcısının kafasını karıştırdı Kripto para yatırımcılarına kötü haber: 8 Ekim'den sonra yasaklanıyor!
Kayıplara karışan Çinli milyarderin akıbeti belli oldu Kaybolduğu iddia edilen Jack Ma'dan haber var Alibaba ismi neden Türkçe? Çinli Alibaba.com'un adı neden Türkçe oldu? Alibaba'nın kurucusu ortadan kayboldu Aşı sayesinde Asya'nın en zengini oldu Alibaba'dan 'Bekarlar Günü" rekoru! Alibaba'nın kurucusu Jack Ma emekli oldu! Yurt dışı e-ticarete istisnasız vergi geliyor! Amazon, Türkiye pazarına girmeyi erteliyor! Alibaba Trendyol'a ne kadar yatırım yaptı? Alibaba, Türk devini 728 milyon dolara aldı! Alibaba'dan dev Türkiye hamlesi! Ünlü alışveriş sitesi 'Seksi' etiketiyle satışa... Alibaba'dan bir günde 18 milyar dolarlık satış