Ahmet Hakan

Ahmet Hakan Coşkun 11 Ağustos 1967 tarihinde Yozgat'da doğmuştur. Aslen de Yozgat'lıdır. Babası Hamdi Coşkun Silivri Eski Müftülerindendir. Çocukluğu, babasının müftü yani memur olduğu için, memuriyeti sebebiyle Ağrı, Amasya, Çanakkale ve Balıkesir'de geçti. Lisedeyken, Mavera Dergisi'ne abone oldu. Kitaplara, özellikle edebiyata çok meraklıydı. İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Bir süre Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okudu. Üniversitedeyken hikayeler yazdı. Bu hikayelerden bir kaçı Yedi İklim Dergisi'nde yayınlandı.
1993-1994 yıllarında muhabir olarak TGRT'de çalıştı. TGRT'de 'Yankı' haber programını yapan ekip içindeydi. Kanal 7 kurulurken muhabir olarak oraya geçti. Bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 1995-2003 arasında Kanal 7 Televizyonu Haber Müdürlüğü'nü ve ana haber spikerliğini yaptı. Kanal 7'de İskele Sancak programını yaptı ve bazı bölümlerini kitap haline getirdi.

2004 yılında Kanal 7'den istifa ederek ayrıldı. Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başladı. Sabah gazetesinde de çalışan Ahmet Hakan, şimdi yazılarına Hürriyet gazetesinde devam ediyor.

Ahmet Hakan, 2005'ten bu yana, CNN TÜRK'te "Tarafsız Bölge" adlı tartışma programını sunuyor.
Kitapları :
2001 - Neden Milliyetçilik?
2001 - Çeteler, Mafya ve Siyaset
1999 - Sivil, Dayanılmaz Bir Yürek

Mehmet Uçum'a bir eleştiride Ahmet Hakan'dan!
ABB Başkan adayı Turgut Altınok, Ankaralı mı Angaralı mı? Erdoğan'ın sözünü makasladılar! Tek dertleri depremzedeleri kışkırtmak
Süleymancılar grubunun yurtlarını mercek altına alma vakti gelmedi mi? Ahmet Hakan'ın Gazze'deki doktora söyledikleri tepki çekti Mehmet Akif Ersoy müdahale etti! Kudüs İsrail'in kenti değil Bekir Ağırdır'ın sizi daha fazla kandırmasına izin vermeyin "Sınıf başkanlığı siyaseti bile bundan daha ciddi yapılır" Tevfik Göksu İmamoğlu’nu geçti! Ahmet Hakan'dan dikkat çeken benzetme Ahmet Hakan İYİ Partili ismi Akşener'e şikayet etti Ahmet Hakan'dan Tarkan yorumu: Tek bir yaşam tarzının sesi olmaya başladı! Ahmet Hakan'dan Gülşen yorumu: ''Bu işin cılkını çıkartmaya başladı mı ne?'' İmamoğlu'nun 'Hürriyet' eleştirisine Ahmet Hakan'dan yanıt: "Sen yine mağdur mu oldun bakayım" Ahmet Hakan'dan Cemal Enginyurt eleştirisi: Uygar biri olması mümkün mü? Hakan'dan üçlü muhtıranın imzalanmasını eleştirenlere: Erdoğan bazen aşırı kalp kırıcı olabiliyor! Ahmet Hakan'dan kameraya bardak fırlatan Selçuk Tepeli'ye tepki! Ahmet Hakan CHP'nin yalanına dayanamadı: 'Delil var mı? Yok, belge var mı? Yok, dayanak var mı? Yok' Ahmet Hakan'dan İmamoğlu'na: 'Ne yapıyorsak sorun olmuyor dediler ama kıvamı kaçırmamak lazım' Cumhurbaşkanlığı için Mansur Yavaş'ı işaret eden Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu'na ağır sözler Taciz itirafı sonrası Şengör'e ceza verilmemişti: "Cezai ehliyete mi layık bulmadılar" çıkışı geldi Ahmet Hakan: Atatürk yaşasaydı bu profesörü sopayla kovalardı Ahmet Hakan'dan Hazal Kaya açıklaması! Bu defa bakın neler söyledi... Ahmet Hakan'dan Hazal Kaya'nın 'vasat herif' sözlerine yanıt Tuba Büyüküstün'den '3 maddede neden Ahmet Hakan okumuyorum' paylaşımı Hazal Kaya'yı hedef alan Ahmet Hakan'a Fatih Altaylı'dan sert yanıt Ahmet Hakan'ın sert sözlerle eleştirdiği Hazal Kaya'ya Şahan Gökbakar'dan destek geldi Hazal Kaya'dan oyunculuğunu eleştiren Ahmet Hakan'a gönderme: 'Vasat herif' "FETÖ’den PKK’ya birçok odak, Akar’ı hedef haline getirdi!" Ahmet Hakan: Bir pop stardan Che Guevara çıkaran çok acayip bir iklimin içine düştük