Komşu, leblebi helvasını konuşuyor: Ünlü şef canlı yayında Emine Erdoğan'ın tarifini pişirecek!

Yunanistan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen pazar günü İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile yediği öğle yemeğinde ikram edilen leblebi helvasını konuşuyor. Helva, iki ülke arasındaki gergin havanın yumuşamasının sembolü haline gelirken ünlü Yunan şef, Emine Erdoğan’ın kitabındaki tarifiyle televizyonda leblebi helvası pişirecek.

Geçtiğimiz hafta pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Vahdettin Kökü'nde öğle yemeği yedi. 

Yemekte ikram edilen leblebi helvası ise o kadar beğenildi ki, Yunanistan'da gündem oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabında yer alan leblebi helvası tarifi, Atina’nın en çok konuştuğu konular arasına girdi. 

ÜNLÜ YUNAN ŞEF, CANLI YAYINDA LEBLEBİ HELVASI PİŞİRECEK

Ünlü Yunan şef aşçı Akis Petrecikis, Emine Erdoğan’ın kitabında yer alan tarifiyle, televizyonda canlı yayında leblebi helvasını pişirecek.

LAZ BÖREĞİ TATLISI DA ANLATILACAK

Şef Petrecikis aynı programda Başbakan Miçotakis’in annesi Marika’nın (1930-2012) “Hikâyesi Olan Tarifler” kitabında yer alan “galaktobureko” (Türkiye’de laz böreği olarak da bilinen süt böreği) tatlısını da anlatacak. Skai televizyonu, “leblebi helvası mı yoksa galaktoburekos mu daha lezzetli; tadacağız” yorumunu yaptı.

Miçotakis’in ablası eski dışişleri bakanı Dora Bakoyani ise Emine Erdoğan’ın yazdığı Yemek kitabını kendisine hediye ettiğini açıkladı.

Galatasaray ikinci yarı açıldı, zirvede farkı açtı! Yalı Çapkını Seyran'ın yaşadıklarından sonra iyileşebilecek mi? Beşiktaş'tan kötü haber: 4 futbolcu Fenerbahçe derbisinde yok!
Sonraki Haber