Koca'dan aşı randevusuna gitmeyenlere çağrı: Temini kolay değil, randevunuzu aksatmayın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşısı için randevu alan ancak randevusuna gitmeyen vatandaşlara çağrıda bulundu. Bakan Koca, "Aşı kıymetli, temini kolay değil. Randevunuzu aksatmayın." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan BioNTech aşısının flakonunda 6 doz aşı bulunduğunu ve açıldıktan sonra 6 saat içinde kullanılması gerektiğini bildirdi.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu uyarıda bulundu:

"Her BioNTech aşı flakonunda 6 kişilik yani 6 doz aşı bulunuyor. Flakon açılıp sulandırıldıktan sonra bu 6 doz aşı 6 saat içinde kullanılmalıdır. 6 saat içinde kullanılmayan dozlar daha sonra kullanılamaz, israf olur. Aşı kıymetli, temini kolay değil. Randevunuzu aksatmayın."

AŞIDA YENİ MESLEK GRUPLARI

Bakan Koca dün yaptığı açıklamada, Kafe, lokanta ve restoran çalışanları, berber ve kuaförler ile yaş sınırına bakılmaksızın tüm avukatların aşılanacağı duyurmuştu.

Bakan Koca, şu ifadeleri kullanmıştı;

"Aşı programı kapsamında berber ve kuaförler de aşılanmaya başlıyor. Randevularınızı yarından itibaren alabilirsiniz. Yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatlar aşı programına dahil oluyor. Yarından itibaren tüm avukatlarımız aşı olabilirler. Bu güce güvenin."

Bakan Fahrettin Koca bugün ise şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafının da aşılama kapsamına alındığını duyurdu.

Bakan Koca şu ifadeleri kullandı;

"Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da aşı programımıza dahil oluyor. Yarından itibaren aşılarını olabilirler."

SALGINDA SON DURUM

Türkiye'de son 24 saatte 223 bin 320 test yapıldı, 6 bin 408 yeni vaka tespit edildi. Hasta sayısı 563 olurken, 96 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı bin 9 olurken, 6 bin 895 kişi iyileşti ya da karantinadan çıktı.

Toplamda 56 milyon 346 bin 98 test yapılan ülkede toplam can kaybı 48 bin 524’e, vaka sayısı 5 milyon 313 bin 98'e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 5 milyon 186 bin 728’e ulaştı.

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber