Kıyafetlerde kedi tüyünden kurtulmanın kesin yolu! Çamaşır makinesine 3-4 adet ıslak mendil...

Eğer sizde evinizde bir kedi besliyorsanız ve çok sevdiğiniz kıyafetlerinizin tüyler içerisinde olduğunu fark ettiyseniz bu ıslak mendil tam size göre. Çamaşırlarınızı yıkarken bazen kıyafetlerinizin cinsinden ya da evde kedi beslemenizden dolayı çamaşırlarınızın üzerine saç ve tüy yapışabilmektedir. 3-4 adet ıslak mendil ile buna son vererek yapışkan tüylerden kurtulmanın kesin yolunu uygulayabilirsiniz.

Evlerde beslenilen kediler kimi zaman tüy dökme mevsiminde çok sevdiğiniz kıyafetlerinizin çöpe atılmasına sebebiyet verebilir. Bazı durumlarda ise bu tür vakalar çamaşırların cinsine göre de değişiklik gösterebileceğinden kıyafetlerinize tüy yapışabilmektedir.

Ancak gelişen teknoloji sayesinde çamaşır makinesinin de kullanımının artmasıyla bu tüylerden kurtulmak mümkün olabilmektedir. Yaz kış fark etmeksizin evlerimizde kullandığınız eşyalar arasında ilk sıralarda yer alan çamaşır makinesi, kıyafetlerin temizliği açısından olmazsa olmazlardandır.

Haftada 4-5 saat çamaşır makinesi çalıştıran ev hanımları teknolojinin getirdiği kolaylıklar ve artan özellikler sayesinde bazı durumlarda kıyafetlerin üzerine yapışan saç ve tüylerden yinede kurtulamamaktadır. Ancak uygulayacağınız bazı pratik yöntemler sayesinde bu tüylerden sonsuza kadar kurtulmak mümkün olabilecektir.

Çamaşır Makinesine Islak Mendil Koymak

• Çok sevdiğiniz kıyafetlerinizde oluşan inatçı lekelerden kurtulmanın yollarından biri çamaşır makinesinin içerisine 3-4 adet ıslak mendil koymaktır. Islak mendilin içerisindeki emiş gücü sayesinde kıyafetlere yapışan tüyler tamamen bu mendil üzerinde toplanacaktır.

• Islak mendilin çamaşır makinesi içerisinde dağılmaması için özellikle kaliteli ıslak mendilleri tercih etmelisiniz.

• Evcil hayvan besleyenlerin yanında tekstil işiyle uğraşanlar veya saçları sıkça dökülenler bu durumdan muzdarip kişilerdir.

• Bazı durumlarda ise makineye atılan pantolonların cebinde unutulan peçetelerde tüylenmeye sebep olabilmektedir.

BİM'den Dyson muadili saç kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi! Öldürülen kadın ünlü şarkıcının kuzeni çıktı Aldatmak ve Ben Bu Cihana Sığmazam dizileri için final kararı
Sonraki Haber