Güçlü bir bağışıklık için şifa deposu kırmızı pancarı mutlaka diyetinize ekleyin!

Diyet yaparken hem formunuzu hem de bağışıklığınızı kırmızı pancarla korumak mümkün. Şifa deposu kırmızı pancar birçok hastalığa iyi gelirken aynı zamanda formda kalmanıza da yardımcı oluyor. İşte Medipol Sefaköy Üniversite Hastanesi’nden Diyetisyen Gizem Topuzlu’dan kırmız pancarın faydaları ve tüketim önerisi…

Medipol Sefaköy Üniversite Hastanesi’nden Diyetisyen Gizem Topuzlu, kalp, bağırsak ve karaciğer dostu olan kırmızı pancarın faydalarını anlattı. 

Medipol Sefaköy Üniversite Hastanesi’nden Diyetisyen Gizem Topuzlu, “Bağışıklık sistemini güçlendiren kırmızı pancar düşük kalorili ve yüksek lif içeriği ile uzun sürekli tokluk sağlayabildiğinden kilo vermeyi destekler. Posalı bir sebze olmasından kaynaklı bağırsak hareketlerini düzenleyerek şişkinlik, hazımsızlık ve kabızlık problemlerinin önüne geçen kırmızı pancar sindirim sistemi dostudur.” dedi. 

Kırmızı pancarın kansere karşı savaştığını belirten Diyetisyen Gizem Topuzlu, “İçeriğindeki betalain sayesinde kalp-damar hastalıklarına karşı koruyan kırmızı pancar nitrat içeriği sayesinde kan basıncını düşürerek tansiyonu kontrol altına alır. Karaciğeri temizler ve kansızlığa iyi gelir.” ifadelerini kullandı. 

YÜKSEK ANTİOKSİDAN İLE DETOKS ETKİSİ 

Topuzlu, “Pancara kırmızı rengini veren betalain, etkili bir antioksidan ve detoks etkisi gösteriyor. İçeriğindeki B6, B9, A, E, K ve bağışıklık sistemimizi destekleyen C vitamininin yanı sıra fosfat ve potasyum minerallerini de içeriyor.” diye konuştu.

SALATAYA EKLEYEREK ÇİĞ TÜKETMEK EN SAĞLIKLISI

Kırmızı pancarı çiğ olarak tüketmenin daha sağlıklı olduğuna dikkat çeken Topuzlu, sözlerine şöyle devam etti;

“Haşlayarak, buharda pişirerek veya çiğ şekilde tüketimi uygundur. Fakat unutmamamız gereken pancar içeriğindeki betalainden kaynaklı ısıya çok dayanıklı olmayıp çiğ olarak rendeleyerek zeytinyağlı salata şeklinde tüketilmesi en sağlıklı olandır. Haşlama ve buharda pişme süresi 15 dakikayı geçmeden yoğurtlayarak meze şekliyle servis edilebilir. Turşusu yapılabilir. Son olarak da fermente edilerek içecek olarak tüketilebilir. Oldukça kolay hazırlama yöntemleriyle kırmızı pancarı günlük beslenme düzenimize dahil edebilir ve sayısız faydalarından yararlanarak sağlığımıza katkıda bulunabiliriz.” 

Feridun Sinirlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Halüsinasyon görüp kendi kendine çatıştı! TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan yeni Anayasa mesajı
Sonraki Haber